Myslím si, že nemáme to štěstíčko, hlásí #59 Fabien Kočí

22.09.2022 / Natálie Poláčková

Druhý domácí zápas, který se tentokrát odehrál na zimním stadionu Jana Marka v Jindřichově Hradci, domácí znovu udrželi až do nájezdů. Ty stejně jako v prvním kole skončily lépe pro hosty. Na každé straně však v základní hrací době padl pouze jeden gól, což může být vizitka pro obranu a gólmana. Jednou z nejvýraznějších postav obrany byl v zápase proti Zlínu, Fabien Kočí, který ho také okomentoval.

První třetina, špatný start. Myslím, že jsme z nich měli zbytečný respekt. Měli jsme do nich vlétnout, ne tak jak vlétli oni do nás. Od druhé třetiny se to zvedlo a ve třetí třetině jsme už i přebírali kontrolu hry. Góly byly na dosah, ale bohužel nám to tam zatím nepadá, komentuje dnešní zápas #59. Jeden inkasovaný gól v zápase dobře ukazuje, že celé utkání bylo především o obraně a brankářích. Bery zas zachytal výborně a že nás podržel. Když se kouknete na záznam a sestřihy, tak uvidíte, že jsme do těch střel hodně chodili. Ve třetí třetině jsme tam byli 4 minuty zavření a ustáli jsme to. Myslím, že je to vizitka toho, že jsme obětaví a hrajeme týmově. Snad se to zlepší i v tom útoku, nahlíží na situace v zápase proti Zlínu.

Dokonce i jako obránci se Kočímu povedlo dostat do velké šance. Ačkoliv jí neproměnil, tak hostujícímu gólmanovy pěkně zavařil. On si z toho však nic nedělá, protože tým je pro něj důležitější. Určitě se snažím hrát týmově. Když máme dva body tak to se nedá dívat na mě, jak hraju já. Musíme hrát na výhru za tři body. Dukla odehrála zatím tři zápasy. V neděli ve Frýdku prohrála 1:3. Dva domácí zápasy prohráli hokejisté Dukly po nájezdech. To dokazuje, že rozhodně červenožlutí svou kvalitu mají. Chybí nám to štěstí, zatím. Ale ono to začne padat, stačí jeden vyhraný zápas a bude to lepší. Myslím si, že nemáme to štěstíčko, které je potřeba. Jeden gól za zápas je málo, ale padají nám tam tyčky. Když se vyvarujeme chyb, tak to tam bude padat a bude to lepší, nahlíží na situaci trochu zklamaně Kočí.

Ani letní příprava plně nezařídí, aby hráči byli plně sladění na ledě. To si musí sednout i během začátku sezony. V celku sladění jsme. Zatím si to sedá, ale není se na co vymlouvat. Jsme dobrá parta a držíme spolu a určitě to půjde, říká Fabien Kočí. Nově je v týmu několik mladých hráčů. Ti se zajisté nebrání radám od starších. Těmi jsou například kapitán Dukly, Josef Skořepa nebo jeho asistent a známá #90 Tomáš Čachotský. Když tam máme takové osobnosti jako Pepa Skořepa a Čagy, tak je to super. Jsou to velice zkušení hráči a předávají nám jen to nejlepší. Jsem za to moc rád, protože jsou dobří lídři, hlásí mladý bek. A kdo byl podle Fabiena Kočího nejlepším hráčem zápasu? Jihlavský bek se shoduje s pořadatelem akce. Adam Beran, ten to tam zavřel a dostal jen jeden gól z tolika střel. Zvládl skvěle i přečíslení tři na dva a pak taky nájezdy, ukončuje rozhovor.