Třetí zápas během pěti dnů. Dukla bude chtít vyhrát i doma a zastavit rozjetý Vsetín

27.09.2022 / Tomáš Lysý

Po týdnu hlásíme další tahák Chance ligy. V rámci šestého kola druhé nejvyšší české hokejové soutěže proti sobě nastoupí dva velikáni tuzemské hokejové historie a zároveň celky, jenž se potkaly v posledních dvou ročnících play off. HC Dukla Jihlava totiž vyzve celek VHK ROBE Vsetín, který letos v dubnu porazila ve finále a o rok dříve v semifinále. Zápas, ve kterém na vsetínské straně nastoupí hned několik bývalých hráčů Dukly, začíná na Zimním stadionu v Pelhřimově na státní svátek ve středu 28. září 2022 již od 16:30 hodin a vstupenky si můžete zajistit na tomto odkazu.
Speciálním partnerem zápasu je společnost Motorpal, které tímto ještě jednou velmi děkujeme.

Přesuňme se o pět a půl měsíce zpátky. Finále Chance ligy, Vsetín – Dukla. Třaskavý boj o mistrovský titul druhé nejvyšší hokejové soutěže v ČR a zároveň vstupenka do baráže. Jihlavě se povedl první zápas, který ve Vsetíně vyhrála, ve druhém smolně padla. Valaši poté získali výhodu, když vyhráli v Jihlavě třetí zápas, ale tím jejich radost v sérii končila. Čtvrté klání ovládli svěřenci trenérů Viktora Ujčíka a Karla Nekvasila a v pátém utkání ti samí hráči dokonale zmrazili Lapač, když zde vedli po první třetině 4:0. Dukla nakonec získala mečbol a Vsetín, za který nastupovali mj. Jiří Říha, Adam Zeman nebo David Březina, doma v šestém zápasu udolala 1:0, celkově pak 4:2 na zápasy. Před téměř vyprodaným stadionem tak slavila mistrovský titul! Velkou zásluhu na něm měl mj. brankář Maksim Zhukov, jenž vystavil soupeři v brance těžko prostupnou hráz.

Soupiska Vsetína
Realizační tým Vsetína

Střih na aktuální dění. Zeman s Březinou již ve vsetínském kádru nepůsobí, zůstal jen Říha, ovšem zelenožlutý dres oblékají jihlavským fanouškům další velmi známá jména. K Říhovi přibyl do obrany parťák z postupového kádru Dukly 2017/2018 David Kajínek, jenž v srdci Vysočiny strávil tři sezony. Do útoku přišel Peter Lichanec, který v Jihlavě působil od ročníku 2019/2020. V průběhu minulé sezony odešel do Olomouce a v kádru Dukly pro něj již poté nezbylo místo. Největší posilu ale získal Vsetín na poli brankářském. Získal totiž Maksima Zhukova, kterého dle slov jednatele Dukly Bedřicha Ščerbana oslovil již během finálové série 2022 a i přes jihlavskou nabídku nakonec ruský brankář vyslyšel vábení týmu od Lapače. Zhukov tak zcela jistě zalepí místo po Jakubu Málkovi, jenž odešel do Ilvesu Tampere.

Velmi zajímavými posilami se na Chance ligu jeví i obránce a někdejší mistr světa Ondřej Němec nebo útočníci Riku Sihvonen a Pavel Jenyš. Naopak ve Vsetíně nepokračují mimo Březiny a Zemana např. David Gába (Tábor) nebo Roman Vlach (Prostějov). Valaši díky výraznému posílení zatím šlapou jako dobře namazaný stroj, jelikož v pěti zápasech ani jednou neprohráli a s patnácti body jasně vedou prvoligový peloton při skóre 17:5. Postupně skolili Šumperk, venku Porubu, Pardubice B, venku Zlín a naposled ve třetí části otočili nepříznivě se vyvíjející zápas proti Frýdku-Místku.

Nejproduktivnějším hráčem je sedmibodový Luboš Rob (3+4), jenž je zároveň nejlepším střelcem týmu. Ještě o asistenci více má na svém kontě posila z Litoměřic Roman Přikryl. S bilancí 96,15% a průměrem jednoho inkasovaného gólu na zápas je jasnou jedničkou týmu již uvedený Maksim Zhukov, který v sezoně již získal jedno čisté konto, když v utkání na ledě Zlína zneškodnil všechny střely Beranů. A vzhledem k tomu, že výborná čísla vykazuje i jihlavská brankářská posila Adam Beran, může se tahák šestého kola klidně změnit v souboj maskovaných mužů.

Poslední zápas Vsetína

5. kolo Chance ligy: VHK ROBE Vsetín – HC Frýdek-Místek 2:1

Branky a nahrávky: 43. Berger (Říha, Přikryl), 43. Hořanský – 34. Žůrek (Dostálek). Rozhodčí: Cabák, Šudoma – Vašíček, Bezděk. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváci: 2077. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Vsetín: Zhukov – Hryciow, O. Němec (A), Ondračka, Smetana (A), Říha, Jenáček, Voženílek – Hořanský, Lichanec, Jenyš – Rob, Klhůfek, Klímek – Sihvonen, Přikryl, Jonák (C) – Š. Bláha, Berzinš, Berger.

Poslední vzájemný zápas

6. finále Chance ligy 2022: HC Dukla Jihlava – VHK ROBE Vsetín 1:0

Branky a nahrávky: 18. Seman (Menšík, Brož). Rozhodčí: Pešina, Wagner – Polonyi, Zídek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 5024. Střely na branku: 40:22. Průběh utkání: 1:0.

Dukla: Zhukov – Mareš, Bilčík, Kachyňa, Dundáček, Kowalczyk, Eliáš, Valenta – Čachotský (A), Skořepa (C), Havránek – Harkabus (A), Zadražil, Helt – Seman, Menšík, Brož – Cachnín, Čermák, Juda
Vsetín: Málek – Smetana, Ondračka, Š. Jenáček, Jerofejevs, J. Jenáček, Štach (A) – Jonák (C), Pšurný, Hořanský – Berger, Vlach, Zeman – Gago, Venkrbec, Rob – Vítek, Březina, Klímek

Rozhodující moment posledního vzájemného zápasu. Filip Seman po přihrávce Matouše Menšíka překonává marně se natahujícího gólmana Vsetína Jakuba Málka, čemuž se snažil marně zabránit obránce hostí Ondřej Smetana. Foto: Nela Dittrichová

6. kolo Chance ligy, středa 28.9.2022

HC Dukla Jihlava – VHK ROBE Vsetín (16:30) - vstupenky zde
SC Marimex Kolín – HC Slavia Praha (17:00)
DRACI PARS ŠUMPERK – HC Stadion Litoměřice (17:00)
PSG Berani Zlín – LHK Jestřábi Prostějov (17:30)
HC Frýdek-Místek – HC ZUBR Přerov (18:00)
HC Dynamo Pardubice B – SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
HC Baník Sokolov – HC RT TORAX Poruba 2011 (18:00)

7. kolo Chance ligy, sobota 1.10.2022

HC Baník Sokolov – VHK ROBE Vsetín (17:00)
LHK Jestřábi Prostějov – DRACI PARS ŠUMPERK (17:00)
HC Stadion Litoměřice – HC Dukla Jihlava (17:00)
HC ZUBR Přerov – HC Dynamo Pardubice B (17:00)
HC Slavia Praha – HC RT TORAX Poruba 2011 (17:00)
SC Marimex Kolín – HC Frýdek-Místek (17:00)
SK Horácká Slavia Třebíč – PSG Berani Zlín (17:30)

8. kolo Chance ligy, středa 5.10.2022

PSG Berani Zlín – HC Stadion Litoměřice (17:30)
HC Dukla Jihlava – HC Baník Sokolov (17:30) - vstupenky zde
VHK ROBE Vsetín – LHK Jestřábi Prostějov (17:30)
HC Frýdek-Místek – HC Slavia Praha (18:00)
HC Dynamo Pardubice B – SC Marimex Kolín (18:00)
HC RT TORAX Poruba 2011 – SK Horácká Slavia Třebič (18:00)
DRACI PARS ŠUMPERK – PSG Berani Zlín (18:00)