My jsme chtěli hrát především naší hru, hlásí Jakub Neužil

29.09.2022 / Natálie Poláčková

Třetí domácí utkání odehrála Dukla proti Vsetínu. Ten i přes to, že hosté přijeli neporažení se Jihlavě podařilo vyhrát. Do brány poprvé od přípravy nastoupil Jakub Neužil, který má vyřízené starty z Liberce. Hráli výborně. V závěru soupeře do ničeho nepustili a tím mi hrozně ušetřili práci, říká ke svým spoluhráčům mladý gólman.

Jakub Neužil nastoupil za Duklu již v přípravném utkání proti Grazu, který Dukla těsně prohrála 1:2. Pro hráče je rozdíl zajisté ve chvíli, kdy se hraje o body nebo jen o vítězství. U gólmana tomu není jinak. Cítit rozdíl byl. Ty přípravné utkání jsou úplně odlišné. Ty sestavy jsou jiné, zkoušejí se jiné věci. Realizační tým chtěl nechat jedničku Dukly, Adama Berana odpočinout. Vzhledem k dlouhodobějšímu zranění Adama Wolfa tak byl výběr gólmana pro těžký zápas jasný. Beru to pozitivně. Jsem rád, že jsem dostal šanci si zachytat a o to více, když jsme vyhráli, říká Jakub Neužil.

Zápas proti Vsetínu byl nahoru dolů. Jednou měla větší šance Dukla, podruhé Vsetín. Nakonec celý zápas zvládla lépe Jihlava, když ve druhé třetině o vítězství rozhodl Patrik Miškář. Čekal jsem, že Vsetín je kvalitní soupeř, ale troufám si říct, že dnes jsme ten zápas zvládli lépe. Hráli jsme disciplinovaně. Ten závěr jsme dobře ubránili, v power play jsme je do ničeho moc nepustili, nahlíží gólman na soupeře. I přes několik velkých šancí Vsetína pustil Jakub Neužil za svá záda kotouč pouze jednou. Pro tým to byla výrazná pomoc. Tak samozřejmě vždycky když hrajete vzadu na jeden gól, tak je velká šance na výhru. Kluci hodně střel zblokovali a nehráli jsme moc oslabení, takže to všechno pak směřovalo k těm třem bodům, hlásí s radostí Neužil.

Jakub Neužil má podobné jako Josef Kořenář vyřízené střídavé starty do Dukly. Vše je ale o domluvě mezi Libercem a jihlavským celkem. Co si o tom myslí sám gólman? Mám zařízené střídavé starty, takže jestli se týmy domluví a já sem budu moct jet, tak rád přijedu. Jsem rád za každou šanci si takhle zachytat a chci být vždy ready na takovou šanci. Nový tým a noví hráči. To, jak si gólman se spoluhráči rozumí po osobní stránce je zajisté také hodně důležité. Tým se mi líbí, znám tady nějaké kluky už z minulosti. Jsou tady kvalitní hráči a dnes to kluci jen potvrdili, usmívá se #31. To že za Duklu nechytá a netrénuje trvale se zajisté musí projevit i na domluvě s obránci, kteří jsou pro gólmana tou největší oporou. Občas jsme tam měli jste nějaké nepřesnosti při rozehrávce. Ale jsem tady druhý zápas, takže se ještě sehráváme, ale to k tomu patří, říká gólman.

Vsetín do Jihlavy přijel jakožto neporažený tým a hodně lidí si myslelo, že to tak i po zápase zůstane. Roli v tom hrál i nepovedený vstup Dukly do sezony. Domácímu celku se však povedlo zvítězit a připsat si tak třetí výhru v řadě. My jsme chtěli hrát především naší hru. Pár věcí jsme si k soupeřům řekli, ale soustředili jsme se na tu naší hru. Šance byly na obou stranách a oba gólmani měli více než těžkou práci. Hrálo se v rychlém tempu a velice aktivně. Myslím, že my jsme byli herně lepší. Troufám si to říct se vším respektem k soupeři, komentuje herní situaci. Oproti začátku soutěže, kdy Dukla tři zápasy prohrála, musela být v kabině po dvou vítězstvích za plný počet bodů dobrá nálada. Určitě bylo znát, že v tom týmu je dobrá nálada a i nějaká pohoda. Samozřejmě každá série vítězství je jenom pozitivní, hlásí Jakub Neužil, jak to vypadá v kabině.

Gólman Jakub Neužil po výhře nad Vsetínem 2:1 a prvním soutěžním zápasu za Duklu

Autor videa: Natálie Poláčková