2:1
(1:0, 1:1, 0:0)

Lídr tabulky poprvé ztratil body, Miškář rozhodl ve druhé třetině

28.09.2022 / Natálie Poláčková

Na Duklu čekal v 6. kole Chance ligy skutečně těžký soupeř. Do Pelhřimova totiž přijel Vsetín, který zatím v průběhu úvodních kol ani jednou neprohrál. V repríze loňského finále šli domácí do vedení už v 5. minutě, hosté ale ještě zvládli na branku reagovat. Na střelu Patrika Miškáře k bližší tyči Sachrovy branky v závěru druhé třetiny už hosté nedokázali odpovědět a Jihlava se tak stala prvním týmem, který dokázal Valašský hokejový klub připravit o body.
28.09.2022 16:30, Chance Liga - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Neužil – Bilčík, Mareš, Jáchym, Kočí, Kowalczyk, Haman, Dundáček – Čachotský (A), Skořepa (C), Pořízek – Beránek, Miškář, Šik – Harkabus (A), Seman, Fronk – Cachnín, Juda, Brož
2

VHK ROBE Vsetín

Sachr – Smetana (A), Ondračka, Němec (A), Kajínek, Jenáček, Říha, Voženílek – Jenyš, Jonák (C), Hořanský – Klímek, Klhůfek, Rob – Berger, Přikryl, Sihvonen – Vítek, Berzinš, Bláha
1
Branky a nahrávky: 5. Beránek (Miškář, Šik), 38. Miškář (Haman) – 26. Sihvonen (Říha, Berger). Rozhodčí: Zavřel, Jaroš – Polák, Roupec. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1350. Střely na branku: 34:24. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Průběh utkání

První třetina začala velice rychle. Již zpočátku se dařilo oběma týmům dostávat do šance a netrvalo příliš dlouho a domácí celek toho i využil. Petr Beránek a Patrik Miškář se dostali od přečíslení dva na jednoho. První jmenovaný namířil kotouč do horního rohu branky, kam už Sachr neměl šanci dosáhnout. Na druhé straně se podařilo do akce dostat Říhovi, ale ten nedokázal zakončit. Domácí #90 se dostala těsně před gólmanem ke kotouči, ale zakončení už nedopadlo podle představ. Následovalo několik minut hry ze strany na stranu, až se Vsetínu naskytla první přesilová hra v utkání. Po vyloučení Hamana se však hostům nedařilo do žádné větší akce dostat.

Po nevyužití přesilovky se po úvodním buly dostali hosté do šance, ale příliš platné jim to nebylo, protože Neužil za svá záda kotouč nepustil. Dundáček a Přikryl byli vyloučení za hrubost. Šik se zjevil sám před Sachrem, ale hostující gólman byl úspěšnější. Poté se však v čase 25:45 ke kotouči dostal Jiří Říha, který ho poslal na Riku Sihvonena. Ten už dokázal Neužila prostřelit a překazil mu tak čisté konto. Ani pro Duklu nebyla přesilovka příliš úspěšná. Vyloučení Bláhy nevyústilo ani v jednu nebezpečnější šanci a hrálo se dál. V čase 37:20 byl vyloučený hostující Jenyš za krosček a hrálo se čtyři na čtyři. Toho Dukla dokázala o 15 vteřin později využít, když se Patrik Miškář dostal ke střele z kruhu. Do konce třetiny už se však nikdo z hráčů nedokázal dostat ke gólové příležitosti a hráči si spíše přehazovali kotouč ze strany na stranu.

Poslední část zápasu už nebyla pro fanoušky ani hráče příliš atraktivní. Vsetín se snažil všemi silami srovnat, ale Neužil se rozhodl, že za svá záda už další kotouč nepustí a všechny příležitosti Vsetína pochytal. Tou největší byla ta, když se Luboš Rob dostal do samostatné akce, ale jeho pokus skončil v lapačce domácího gólmana. Ke konci periody ještě zkusili hosté odvolat gólmana, ale to už jim příliš platné nebylo, protože během toho se na kotouči drželi prakticky jen hráči domácího celku. Těm se sice nepovedlo dostat puk do odkryté klece, ale to už jim vadit nemuselo a podařilo se jim tak vyhrát nad doposud neporaženým Vsetínem.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Musím celý tým pochválit, jak celých šedesát minut odehrál. Akorát ve druhé třetině byl trochu výpadek, když jsme ztráceli puky na útočné modré a dávali jsme soupeři šance jít do přečíslení. Dnes jsme do zápasu šli s respektem, kdy Vsetín pět zápasů vyhrál. V tomto utkání jsme byli rychlejší, v osobních soubojích jsme byli silnější a dokázali jsme zápas vyhrát a ke konce jsme soupeře nepustili do trvalejšího tlaku.

Roman Stantien (VHK Robe Vsetín): Z naší strany to byl průměrný výkon. Myslím si, že proti takovému soupeři jako je Jihlava, to nemohlo stačit na vítězství. Dobrý výkon podal brankář Sachr. Jihlava byla bojovnější, a to jí zdobí celou sezonu. Mají tam zkušené hráče, kteří si to umí usměrnit. My si nedáme ani tři přesné nahrávky.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie