Měli jsme si pohlídat předbrankový prostor, hlásí Tobiáš Handl

06.10.2022 / Natálie Poláčková

V zápase proti Sokolovu se Dukle ve druhé třetině povedlo dostat do vedení. Třetí perioda však jasně patřila hostům, kteří dokázali zápas otočit. K výhře tak nakonec nestačily ani dvě branky Tobiáše Handla.

V zápase to šlo nahoru dolů. Nejprve se do vedení dostal Sokolov a pouze chvíli na to se povedlo Dukle srovnat. Ve druhé třetině šli domácí dokonce do vedení, jenže hosté začali být velice aktivní a ve třetí třetině dokázali srovnat. V čase 52:14 poslal Sokolov do vedení Kverka. Jednobrankové manko už Dukla smazat nedokázala. „Tak pocity, prohráli jsme a to je špatné. Věděli jsme, co od Sokolova čekat, nepohlídali jsme si to a kvůli tomu jsme prohráli.“ Dukla dokázala v zápase vsítit dva góly, přičemž jejich autorem byl jeden a ten stejný hráč. „Já na ty osobní statistiky moc nejsem, jsem raději, když ten tým vyhraje,“ hlásí Tobiáš Handl. Jihlavský útočník nebyl daleko od zkompletovatování hattricku. Ve třetí třetině přišla střela díky které mohla Dukla odskočit na dvoubrankové vedení. Střela nakonec skončila mimo bránu. „Spíše mi nesedla, to byl jenom takový plachťáček,“ popisuje Handl.

Sokolov přijel do Jihlavy po výhře nad Vsetínem. Bylo tak jasné, že si chtějí připsat druhou výhru v řadě. Jak na soupeře nahlíží červenožlutý útočník? „Sokolov byl velice nepříjemný soupeř. My jsme věděli, co od nich čekat. Věděli jsem, že si máme pohlídat předbrankový prostor, neudělali jsme to a kvůli tomu nemáme tři body.“ Oba týmy hráli velice vyrovnaně. O výsledku celého zápasu rozhodla až poslední perioda. „Řekl bych, že to byl vyrovnaný zápas až na tu třetí třetinu. Tam nás Sokolov převyšoval ve všem,“ myslí si o průběhu zápasu. Důležité je být v týmu sladění. „Občas jsou tam ještě nějaké mezery, ale v průběhu si to sedne a bude to jen lepší,“ věří mladý forvard.

Většinu loňské sezony odehrál Handl za juniorský celek Olomouce. Naskočil i do několika extraligových zápasů právě za Olomouc. „Já jsem na tu úroveň byl trochu zvyklý, když jsem tam nějaké ty sezony odehrál trochu mezi chlapy, ale pořád je to skok z té juniorky mezi chlapy. Je to těžký přechod,“ říká talentovaný útočník. Právě za juniory dokázal získat celkem 40 bodů za 13 branek a 27 asistencí. „Byl bych rád, kdyby se mi takhle dařilo.“ V loňských letech také nastoupil do několika zápasů za reprezentaci. Loni naskočil do tří zápasů U20, sice v nich nezískal žádné body, ale zajisté to musela být cenná zkušenost. „Byl jsem vděčný za každý start v reprezentaci. Vážil jsem si toho a užíval jsem si to,“ vzpomíná na reprezentaci. Na otázku, co by vzkázal fanouškům měl Tobiáš Handl jasnou odpověď. „Fanouškům bych vzkázal, že děkujeme za podporu a že Třebíč prostě porazíme.“

Tobiáš Handl po dvou gólech a porážce se Sokolovem 2:3

Autor videa: Natálie Poláčková