2:3
(1:1, 1:0, 0:2)

Dvě branky Handla na body nestačily. Dukla doma podlehla Sokolovu

05.10.2022 / Daniel Lhotský

Sezona jihlavských hokejistů je zatím jako na houpačce. Dukla totiž po úvodních třech porážkách (dvakrát za bod) následně třikrát vyhrála a nyní bohužel podruhé za sebou zatáhla za kratší konec. V Pelhřimově proti Sokolovu šel Baník v deváté minutě do vedení, ovšem Jihlava rychle srovnala zásluhou Tobiáše Handla (na fotce vlevo), který červenožluté poslal na konci druhé části do vedení. Jenže Sokolov na začátku třetí části v přesilovce vyrovnal a v 53. minutě zapsal Safin třetí úspěšnou přihrávku, když před brankou našel Kverku a ten svým druhým gólem v utkání rozhodl o prohře Jihlavy 2:3.
05.10.2022 17:30, Chance Liga - 8. kolo

HC Dukla Jihlava

Beran – Dundáček, Matějíček, Dvořák, Haman, Jáchym, Kočí, Kowalczyk – Čachotský (A), Skořepa (C), Pořízek – Beránek, Miškář, Šik – Harkabus (A), Seman, Mácha – Cachnín, Handl, Brož
2

HC Baník Sokolov

Cichoň – Novák (C), Klejna, Baláž, Pohl, Weinhold, Rulík, Tomek – Vracovský, Kverka (A), Safin – Osmík, Zadražil, Hauser – Švec, Jurčík (A), Tomi – Ton, Vrhel, Stehlík
3
Branky a nahrávky: 10. Handl (Brož), 38. Handl (Dundáček, Cachnín) – 9. Kverka (Safin, Vracovský), 43. Pohl (Safin, Vracovský), 53. Kverka (Safin, Vracovský). Rozhodčí: Skopal, Petružálek – Jindra, Štofa. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 516. Střely na branku: 27:29. Zblokované střely: 9:9. Vhazování: 32:27. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

Průběh utkání

Na Pelhřimovském stadionu fanoušci nečekali dlouho a přišly první velké šance. Po pěti odehraných minutách dostal Miškář puk před brankou, jenže tomu puk skočil a v závěrečné fázi tak nedokázal dorazit do prázdné. Jako první se tak radovali hosté ze Sokolova. V 9. minutě dostal na osu hřiště přihrávku Jaromír Kverka a v tu chvíli nikým nehlídaný trefil prostor u tyčky. O necelou minutu později už bylo ale opět vyrovnáno. Tobiáš Handl nabral rychlost u mantinelu, předjel kompletní pětku Sokolova a z malého úhlu dokázal puk poslat ke vzdálenější tyči.

Druhá třetina byla na góly i šance o něco chudší. Až ve 38. minutě se opět měnilo skóre, když znovu Tobiáš Handl vyjel rychle s pukem z vlastního pásma a znovu nachytal hostujícího brankáře střelou po zemi. Rozhodnutí ovšem přinesla až třetí třetina. Ve 43. minutě dostal na modrou přihrávku bývalý hráč Dukly Jan Pohl a od modré krásně trefil horní roh branky, hosté v tu chvíli dobře bránili ve výhledu Beranovi, který tak byl ve velmi složité situaci. Sokolov dokázal svůj obrat dokonat v 53. minutě, kdy Dukla ani podruhé neubránila spolupráci Ostapa Safina s Jaromírem Kverkou. Ten dostal přihrávku zpoza branky kousek před brankáře, opět zvládl ujet obraně Dukly a dorazil volný puk za Beranova záda. Dukla ještě zkoušela reagovat na třetí branku Sokolova, dlouhé tři minuty hrála bez brankáře. Změna skóre se už ale nekonala a Sokolov si tak domů odvezl tři body za výhru 3:2.

Ohlasy trenérů

Martin Štrba (HC Baník Sokolov): Jsme rádi, že jsme tu zvítězili. Také za to, že jsme dokázali za toho nepříznivého stavu v poslední třetině zápas otočit. Prvních 10 minut jsme nehráli tak, jak jsme chtěli. Pak jsme se drželi toho plánu, kterého jsme chtěli a klukům patří velký dík za tu bojovnost a že jsme to otočili.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Bylo vidět, že ani jeden tým se momentálně nenachází v dobrém hokejovém rozpoložení, protože mi to občas opravdu připadalo jako že jsme se sešli tak před týdnem a začali jsme trénovat. Nebylo tam nic kromě bojovnosti. Hostující tým akorát v poslední třetině dokázal zápas otočit. A zase přišla naše bolest, gól v oslabení. V přesilovce si nepomůžeme a musíme to změnit. Musíme začít pracovat více dozadu. Dostali jsme dva góly z před brankového prostoru na který jsme se ještě upozorňovali a zaměřovali jsme se na to v tréninku. Zase tam ten hráč byl. Nevím, jestli je neviditelný, ale asi ano. Jestli chceme začít otáčet průběh sezony, tak musíme hrát úplně jinak.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie