Ve třetí třetině se nám povedly přesilovky, hlásí Tomáš Harkabus

26.10.2022 / Natálie Poláčková

Šlágr kola Zlín-Jihlava nabídl zajímavý hokej. Červenožlutí opět byli lepším týmem, ale museli odvracet nepříznivý stav. V polovině druhé třetiny se Zlín dostal do vedení, když Valentin Claireaux dostal puk za ležícího Berana. Ještě do konce třetiny se povedlo Dukle srovnat. Ve třetí třetině šla do vedení naopak Dukla, když se Tomáš Harkabus prosadil z kruhu do odkryté klece a vstřelil vítěznou branku. „Přišla tam střela a puk se odrazil zpět k nám na hokejky. Bery s Kočkou (Beránek a Kočí - pozn. aut.) to na mě skvěle sehráli a na mě už jen zbývala prázdná brána,“ pochvaluje si "Harky" gólovou situaci a vůbec celý zápas, který Jihlava vyhrála 3:1.

Výjezd do Zlína vyšel jihlavským hokejistům na jedničku. Ačkoliv se domácí dostali do vedení jako první, tak se červenožlutým povedlo průběh zápasu ve třetí třetině otočit a domácímu celku již nedovolila dostat se k šanci. „Myslím si, že je to super. Do zápasu jsme vstoupili výrazně. Tu první třetinu jsme docela dost přehrávali, měli jsme tam hodně šancí a škoda toho, že jsme nedali nějaké góly hnedka. Měli bychom to jednodušší. Potom druhá třetina, klasicky lepší z naší strany. Dokázali jsme srovnat na 1:1 a v té třetí třetině si myslím, že se nám povedly přesilovky. Pak už jsme si to kontrolovali,“ popisuje průběh zápasu Tomáš Harkabus. Právě #71 byla ta, kdo vsítil branku na 2:1, která se nakonec ukázala jako ta vítězná. „Tam přišla střela a odrazilo se nám to zpět na hokejky. Bery s Kočkou (Beránek a Kočí) to tam na mě skvěle sehráli a tam na mě zbývala prázdná brána,“ říká o gólové akci střelec vítězné branky. Z 18 střel pustila jihlavská jednička za svá záda kotouč pouze jednou. A to ještě ve chvíli, kdy ležet na břiše, takže byl bez šance. Některé zákroky však byly velice těžké, proto se také stal velkou oporou týmu ve chvíli, kdy se Zlín snažil srovnat. „Bery chytá parádně. Drží nás vlastně, ty šance co mají oni, tak on pochytá,“ říká o Adamu Beranovi.

V Jindřichově Hradci se Zlínu podařilo porazit Duklu v nájezdech. Je proto jasné, že si jihlavští hokejisté chtěli z výletu do Zlína odvést plný počet bodů. To se jim nakonec povedlo. „My chceme vyhrát každý zápas. Asi bych to nebral tak, že jsme jim to chtěli nějak vrátit. Myslím si, že ten zápas, co jsme hráli u nás, tak jsme byli lepší a dávali jsme zase góly. Jak říkám, když chceme vyhrát každý zápas, tak s tím do toho vstupujeme,“ reaguje na otázku ohledně minulého zápasu. Na otázku ohledně toho, co by měla Dukla zlepšit před sobotním utkáním proti Šumperku měl Tomáš Harkabus jasnou odpověď. „Určitě můžeme něco furt zlepšovat, hlavně ta naše produktivita. Sice střílíme, ale bohužel nám to tam úplně nepadá. Potřebovali bychom dávat o dva až tři góly více, abychom hráli více v klidu. Takže asi na té produktivitě bychom měli zapracovat.“

Tomáš Harkabus po vítězství nad Zlínem

Autor videa: Natálie Poláčková

Sestřih zápasu: PSG Berani Zlín - HC Dukla Jihlava 1:3

Autor videa: hokej.cz