1:3
(0:0, 1:1, 0:2)

Skvělá práce. Dukla díky třem využitým přesilovkám vyhrála ve Zlíně

26.10.2022 / Natálie Poláčková

Na úvodní gól se ve šlágru kola Zlín-Jihlava čekalo až do 33. minuty, kdy se prosadil domácí Valentin Claireaux. Byla to ale poslední radost Beranů. Dukla se totiž zaslouženě dočkala vyrovnání, když těsně před odchodem do šaten vyrovnal v přesilovce nejlepší střelec týmu Otakar Šik. Třetí třetina patřila Jihlavě. Ve 44. minutě se trefil v přesilové hře Tomáš Harkabus a výhru Dukly pečetil, opět využitou početní výhodou, Jiří Fronk - 3:1.
26.10.2022 17:30, Chance Liga - 16. kolo

Berani Zlín

Kašík – Suhrada, Gazda, Zbořil, Bartko, Talafa, Bukač – Kubiš (C), Sedláček, Mrázek – Honejsek, Claireaux, Ondráček (A) – Köhler (A), Hejcman, Illéš – Pospíšil, Gago, Frömel
1

HC Dukla Jihlava

Beran – Mareš, Bilčík, Dundáček, Kolář, Jáchym, Kočí, Haman – Jungwirth, Skořepa (C), Šik – Harkabus, Miškář, Fronk – Beránek, Pořízek, Křehlík – Cachnín, Juda, Brož
3
Branky a nahrávky: 33. Claireaux (Honejsek, Ondráček) – 39. Šik (Mareš, Fronk), 44. Harkabus (Kočí, Beránek), 54. Fronk (Šik, Miškář). Rozhodčí: Wagner, Rapák – Vašíček, Veselý. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:3. Diváci: 2103. Střely na branku: 18:32. Zblokované střely: 9:6. Vhazování: 33:20. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Průběh utkání

Zpočátku zápasu sice byla o něco aktivnější Dukla, která se dokázala dostat do šancí, jenže pouze ta Jungwirthova skončila zásahem Kašíka. Poté v 11. minutě následovala velká šance Claireauxa, který dostal puk na pravé křídlo a zlínský centr namířil puk do brankoviště, kde si sjížděl Antonín Honejsek. Ten však vystřelil pouze na bránícího Mareše, kterému se rázem v tváři zjevil bolestný výraz. Tomáš Harkabus se dostal ve středním pásmu k puku a dobruslil s ním až do mezikruží, puk nakonec skončil na zadním mantinelu. Domácím se ještě dvě a půl minuty do konce dostali do početní výhody, ale nikdo z hráčů se nedostal do větší šance.

Podobně jako v začátku první třetiny se do šance dostal Jungwirth, také tentokrát celá akce skončila pouze zásahem Kašíka. Před domácím Zbořilem se otevřela obrana. Zlínský útočník zkusil tvrdou střelu, ale na připraveného Adama Berana nevyzrál. Do samostatného úniku se dostal Jiří Fronk, jenže jeho pokus mířil nad lapačku, kde už nebyl prostor, aby se puk dostal do brány. Poté co Jihlava nevyužila přesilovku se dostal Šik do šance, kdy se rozhodl přihrát na Pořízka. Jeho střelu Kašík s přehledem překazil. Dukla dostala trest za příliš mnoho hráčů na ledě, ale domácí celek se nedokázal dostat do šance. Poté však v čase 32:52 Antonín Honejsek dokázal u tyče najít Valentina Claireauxe, kterému se povedlo doklepnout kotouč do brány. O tři minuty později se znovu projevila střelecká smůla Fronka, když se halou rozezněla tyčka. Červenožlutí hráči se dostali po vyloučení Kubiše do šance, když si vytvořili tlak v útoku. Otakar Šik se dokázal před bránou rychle zorientovat, když se mu podařilo dorazit střelu Mareše. Pouze o 25 vteřin později se do podobné šance dostali také domácí, ale ti na Berana nevyzráli.

Poprvé v zápase vstoupili do zápasu aktivněji domácí, když se Gajda dostal ke střele. Po vyloučení Köhlera se v čase 43:37 prosadil Tomáš Harkabus, který střelou z kruhu dokázal trefit prázdnou bránu před sebou. Domácí se stále hnali za vyrovnáním, když si Darek Hejcman zpoza branky našel v mezikruží nikým nehlídaného Jakuba Illéše a ten z první pálil. Beran však střelu čekal a díky nezakrytému výhledu jí i chytil. Zlín si i nadále tvořil šance, ale všechny končily buď u Berana nebo úplně mimo kluziště. Poté se však do útoku dostala Dukla při početní výhodě a také toho náležitě využila. Jiří Fronk prolomil střeleckou smůlu a trefil podobně jako Harkabus prázdnou klec. Domácím už se do konce zápasu nepodařilo dostat k větší šanci a proto byl výsledek jasný a to ve prospěch Dukly.

Ohlasy trenérů

Rostislav Vlach (PSG Berani Zlín): Vstoupili jsme do zápasu velmi špatně. Mysleli jsme si, že po dojmem snadného vítězství nad Šumperkem to půjde samo. Trvalo nám dlouhou dobu než jsme se dostali opět do tempa. Poté i zásluhou přesilových her v první třetině se úroveň naší hry trochu zvedla, ale hlavní problém byla oslabení a vyloučení. Za vedení 1:0 jsme se nechali zbytečně vyloučit, z čehož pramenily rozhodující inkasované góly. Poté jsme už náskok soupeře nedokázali dotáhnout.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Do utkání jsme vstoupili velmi slušně, kdy jsme měli v prvních deseti minutách dvě, tři gólové šance. Ty jsme bohužel nevyužili a šli jsem poté dvakrát do oslabení . Samozřejmě Zlínu to pomohlo, ale odehráli jsme oslabení výborně, obětavě a zblokovali jsme spoustu střel. Ve druhé třetině jsme si situaci zkomplikovali, neboť jsme nehráli jednoduše jako v úvodu, přidržovali jsme puky, ale Zlín přidal na tempu a dostával nás pod tlak. Třetina skončila nerozhodně a ve třetí třetině jsme využili dvě přesilové hry. Odehráli jsme ji výborně po taktické stránce. Hodně nás podržel v utkání brankář Beran, což byl základní kámen úspěchu. Celý tým zápas příkladně odpracoval, hrál bojovně, obětavě a byli jsme produktivní v přesilových hrách, které rozhodly zápas.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie