Škoda, že jsme v závěru nesnížili dříve, mrzí Marka Tecla pozdní kontaktní branka

22.12.2022 / Tomáš Lysý

Poslední zápas před Vánoci má Dukla za sebou. V Prostějově hrála v přímém souboji o čtvrté místo, jenže i vinou častých vyloučení první třetiny prohrávala 1:3. Snižující gól na 2:3 z hole Marka Tecla, který zaznamenal svou první branku v červenožlutém dresu, bohužel padla až půl minuty před koncem. „Zápas nemohu hodnotit kladně, protože jsme prohráli. Chtěli jsme se třemi body naladit na dobrou náladu před Vánoci, ale bohužel se nám to nepovedlo,“ lituje mladý útočník, který Jihlavě vypomáhá z druholigového Havlíčkova Brodu.

Právě první třetina byla dle Marka Tecla hlavním důvodem, proč Jihlava na ledě Prostějova prohrála. Červenožlutí inkasovali při dvojnásobném oslabení, poté při dohrávané klasické početní nevýhodě. A ačkoliv vzápětí při vlastní přesilovce pět na tři snížili, inkasovali následně potřetí. Do kabin si tak nesli manko 1:3. „Ze začátku jsme měli hodně vyloučených a pak se hraje hůře, když za osm minut prohráváme o dva góly. Sice jsme snížili, ale pak přišel rychlý další inkasovaný gól. Soupeř má kvalitní tým, o čemž jsme věděli a nebylo to od nás takové, jak jsme si představovali. První třetina prostě rozhodla zápas. Druhá už byla „jakž takž“, ve třetí třetině jsem se snažili zápas zlomit a jen škoda, že naše snížení nepřišlo o něco dříve. Závěr mohl být zajímavější,“ hodnotí naprosto přesně tři dvacetiminutovky.

Dukla si pět minut před koncem vybojovala přesilovku pět na tři, kterou umocnila odvoláním brankáře. Ani při početní výhodě šesti proti třem, která není tak často vídána, červenožlutí neskórovali. „Podobnou herní situaci jsem asi ani nezažil nebo si nevzpomínám. Škoda, že jsme v ní nedali branku,“ mrzí Marka Tecla, jelikož po jeho snížení měla Dukla na vyrovnání už jen třicet sekund. „Můj gól padl tak, že se puk motal někde za brankou. Pak se odrazil do strany, tak jsem se po něm natáhl, plácl do něj a spadlo to tam,“ popisuje útočník, který ve videu dále prozrazuje, jaký je rozdíl mezi Chance ligou a druhou ligou. „Hráči jsou chytřejší, více si dovolí. Někdy podrží puk, někdy naopak ne. Rozdíl to je,“ dodává „Macas“, který vánoční pohodu rozloží mezi rodiče, přítelkyni a Richarda Cachnína.

Marek Tecl po porážce v Prostějově

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: LHK Jestřábi Prostějov – HC Dukla Jihlava 3:2

Video: HokejkaTV