První přípravný zápas v Pelhřimově přichází. Dukla opět vyzve Tábor

09.08.2023 / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté vstoupili do přípravy na ledě Tábora výrazně lépe než v předešlém ročníku. Tehdy prohráli 0:4, nyní si z ledu nedalekého soupeře dovezli vítězství 2:1 i díky Filipu Maláčovi v brance. Se stejným týmem načne Jihlava porci domácích přípravných zápasů. Další test proti týmu ze špičky druhé ligy čeká svěřence Viktora Ujčíka a Karla Nekvasila ve čtvrtek 10. srpna 2023 od 17:30 hodin na Zimním stadionu v Pelhřimově. Cena vstupného je 80 Kč, v případě online zakoupení platí sleva 10%.
A nezapomeňte, až do konce srpna platí možnost koupit si permanentní vstupenku se slevou 20% - vice zde.

Během prvního přípravného utkání Dukly padl v základní části na každé straně pouze jeden gól. Za Duklu se těsně před polovinou zápasu prosadil Otakar Šik, ovšem ihned poté odpověděl kdo jiný než Adam Zeman. Odchovanci jihlavského hokeje se na Duklu daří prakticky v každém působišti a Tábor, kde se připravuje, zatím není výjimkou. I díky výborným brankářům došlo utkání do nájezdů, kde jihlavský Filip Maláč ani jednou neinkasoval, naopak za Jihlavu se prosadili všichni tři útočníci - Radek Pořízek, Samuel Krajč i Marcel Štefančík.

Soupiska Tábora
Realizační tým Tábora

Jak podotkl jihlavský trenér Karel Nekvasil, hráči Dukly jdou do zápasu z plného tréninku. Trenéři neberou v potaz, jestli se odpoledne hraje nebo nikoliv. O to více potěší úspěšný vstup do přípravné fáze. Navíc proti Táboru, který se řadí ke špičce druhé ligy. Před dvěma sezonami v baráži o postup do Chance ligy zle potrápil Šumperk. V uplynulé sezoně v extrémně silné skupině Západ uhrál v základní části čtvrté místo (konkurence např. Chomutova, Letňan, Ústí, Vrchlabí, Benátek) a ze stejné pozice šel i do nadstavby. V osmifinále proti Příbrami sice vyhrál první zápas výsledkem 5:2, ovšem poté třikrát prohrál (1:3, 1:2, 0:3) a sezona mu tak skončila poměrně brzy.

Kádr Tábora se po sezoně přece jen obměnil, odešli útočníci Zdeněk Bahenský, Filip Vlček nebo Dukle dobře známý Lukáš Endál, který se vrátil do Havlíčkova Brodu. O patro výše si polepšili Petr Krejčí a Lukáš Kříž (Prostějov, resp. Třebíč). Zpět do týmu se naopak vrátili dřívější mládežníci Jan Nevšímal, jenž tři sezony strávil v mládeži Dukly a Adam Eremiáš. Jisté je, že i tentokrát se Tábor bude pohybovat ve druhé lize na špici. Důkazem budiž nadstandardní hráči jako jsou brankář David Gába, dva ex-jihlavští obránci Jakub Suchánek a Miloslav Jáchym nebo útočníci Václav Krliš, Jan Milfait, Ondřej Šulek, Petr Zíb či další ex-jihlavský hokejista Jiří Severa.

Poslední vzájemný zápas

Příprava 2023: Tábor – Dukla 1:2

Branky a nahrávky: 30. Zeman (Matušík) – 28. Šik (Štefančík), rozh. náj.: Pořízek. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 842. Střely na branku: 32:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Tábor: Gába – Hubata, Plášil, Jáchym, Horáček, Černý, Suchánek – Krliš, Matušík, Severa – Zeman, Milfait, Korkiakoski – Šulek, Dančišin, Seidl – Prášek, Zíb, Bárta
Dukla: Maláč – Dudycha, Bilčík, Vala, Dundáček, Dvořák, Kolář – Šik, Štefančík, Havránek – Jelínek, Handl, Krajč – Brož, Pořízek, Meluzín – Tecl, Straka, Cachnín