Nezáleží na soupeři, musíme se zlepšit, říká David Bartoš

11.08.2023 / Daniel Lhotský

Dukla nakonec zvládla i druhé přípravné utkání s Táborem a opět brala výhru 2:1. Výkon ve čtvrtečním zápase však nebyl dobrý, což po zápase uznali trenéři i hráči. „Je asi jedno, kdo přijede, my se musíme koukat hlavně na sebe a zlepšit svoji hru,“ říkal směrem k dalším zápasům útočník a letní posila Dukly David Bartoš.

„Bylo to špatné. Nehráli jsme, co jsme chtěli a celý zápas jsme se trápili. Jednoznačně musíme zlepšit hru ve všech ohledech,“ přiznal David Bartoš po konci zápasu. Věří však, že spolupráce s kolegy v jednom dresu se bude už jen zlepšovat. „Byl to první zápas, je toho ještě strašně moc, na čem musíme v naší hře zapracovat. Snad to bude jen lepší. Kluci v lajně jsou šikovní, takže doufám, že to bude jen otázka času,“ očekává.

Dukla sice obě utkání vyhrála, v obou však nedokázala ani jednu přesilovku přetavit v gól. I na přesilové hry se podle Bartoše hráči Dukly v tréninku budou muset zaměřit. „Přesilovky jsme zatím úplně netrénovali, na to je ještě dost času. Dnes ty přesilovky nestály za nic, takže na ně taky přijde čas,“ vysvětloval po zápase.

Nějaká pozitiva však na čtvrtečním duelu lze najít. Hned při své premiéře v červenožlutém dresu totiž David Bartoš vstřelil gól. „V souboji jeden na jednoho jsem ztratil puk, shodou okolností to tam nějak vyplavalo, že jsme zůstali 3 na 1, Jelínek mi to přihrál přes brankoviště a já už to jen dal do branky,“ popisoval celou situaci po konci utkání.

Už příští týden čeká Duklu souboj s týmem Modré Krídla Slovan. Podle Bartoše se však hráči nebudou v přípravě soustředit na soupeře, ale primárně na vlastní hru. „Vůbec nevím, co čekat, abych řekl pravdu. My se ale musíme soustředit sami na sebe a zlepšit se ve všech ohledech. Je asi jedno, kdo přijede, my se musíme koukat hlavně na sebe a zlepšit svoji hru,“ dodal.

David Bartoš po domácím přípravném utkání s Táborem

Autor: Daniel Lhotský