2:1
(1:1, 1:0, 0:0)

2:1 podruhé, tentokrát Dukla rozhodla už ve druhé třetině

10.08.2023 / Daniel Lhotský

I podruhé to proti Táboru vyšlo, tentokrát však Dukle stačila základní hrací doba. Ve druhém přípravném zápase Jihlavě vyšel především úvod utkání, kdy si vytvořila tlak a díky Čachotskému otevřela ve 4. minutě skóre. Těsně před koncem třetiny však Dukla inkasovala gól, na který dlouho nedokázala reagovat. Až ve 26. minutě přálo štěstí Bartošovi, jehož první branka v dresu Dukly byla nakonec i tou vítěznou. Dukla podruhé v řadě porazila Tábor 2:1.
10.08.2023 17:30, Přípravné zápasy - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Beran – Chvátal, Dudycha, Bilčík, Vala, Dundáček, Dvořák – Čachotský (A), Bartoš, Šik, Harkabus, Štefančík, Havránek, Krajč, Handl, Jelínek, Cachnín (C), Straka, Tecl (A)
2

HC Tábor

Dvořák – Plášil, Hubata, Suchánek, Čížek (C), Černý (A), Horáček – Bárta, Zayml, Krliš, Koriakoski, Milfait, Zeman, Seidl (A), Dančišin, Šulek, Nevšímal, Eremiáš, Duda
1
Branky a nahrávky: 4. Čachotský (Handl), 26. Bartoš (Jelínek) – 18. Nevšímal. Rozhodčí: Sibera, Mareček – Mareček, Jančí. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Průběh utkání

Úvod zápasu vyšel mnohem lépe domácím. V prvních minutách zápasu si Dukla vytvořila velký tlak v pásmu a už ve 4. minutě se radovala z prvního gólu, kdy Tomáš Čachotský. Postupem času ovšem tlak Jihlavy slábnul a Tábor se mnohem více dostával do hry. Krátce před koncem třetiny se hosté radovali z vyrovnání.

V 18. minutě si ve středním pásmu Dukla nepohlídala projíždějícího Jana Nevšímala, ten sebral puk na modré a mířil sám na brankáře. Jednoduchou střelou bekhendem překonal brankáře Berana a vyrovnal tak skóre zápasu.

Ve druhé třetině dostal Tábor příležitost přesilové hry hned v úvodu třetiny a několikrát nebezpečně vypálil na Berana. Hosté se však druhého gólu nedočkali, o chvíli později se slavilo na druhé straně hřiště. Ve 26. minutě vyvezl Šimon Jelínek puk k tyčce, přihrál přes brankoviště na volného Davida Bartoše, který po zpracování uklidil puk pod horní tyč.

Zhruba o deset minut později mohla Dukla odskočit Táboru na rozdíl dvou branek, jenže hráči v červenožlutém dresu přečíslení 3 na 1 nevyřešili vůbec dobře, Šik musel pálit už z velmi malého úhlu, navíc brankář Tábora Dvořák se stihl včas přesunout na správné místo. Tábor si v závěru třetiny zahrál ještě dvakrát v početní výhodě, ani jednou však nenašel recept na Berana.

Nejzajímavější moment třetí třetiny přišel v 50. minutě. V té nejprve Seidl ujel všem hráčům Dukly a mířil sám na Berana, jeho zakončení bylo ovšem příliš slabé a brankář Jihlavy si s ním dokázal poradit. Na druhé straně z protiútoku zahrozila Dukla, před kterou se po střele otevřela zcela odkrytá branka, jenže žádný z útočníků nestihl přijet včas na dorážku a Tábor také velkou šanci přežil bez úhony.

V závěru utkání se do přesilových her dostala i Jihlava, Tábor ovšem v oslabení velmi dobře bránil a příliš mnoho času Dukle nedopřál. Více gólů už v zápase nepadlo, Dukla porazila Tábor i v domácí odvetě 2:1. Další utkání čeká Jihlavu v Pelhřimově už v úterý 15.8. v 17:30, kdy na Vysočinu zavítají Modré Krídla Slovan ze Slovenska.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): „Do zápasu jsme vstoupili lépe jak v Táboře, kdy jsme si během sedmi minut vytvořili tlak a dali jsme gól. Od té doby, kdy nám na konci první třetiny pláchl Nevšímal z Tábora, proměnil nájezd a vyrovnal, jsme se začali zajímat úplně o jiné věci než o naši hru, která do té doby fungovala. Tohle se bohužel nesmí stávat.Najednou tam byly hádky mezi hráči, stále nějaké řeči na rozhodčí a další věci. To nás od hry odvedlo. Musíme uznat, že druhá třetina byla jednoznačně v režii Tábora, kdy jsme se zajímali o jiné věci a nebyli jsme schopní se do toho zápasu vrátit.“

„I když jsme po jedné akci tu třetinu vyhráli, tak nám tam chybělo více bojovnosti, nasazení, hráči nešli za tím vyhrát zápas za každou cenu. Ne že se tu budu s někým hádat a starat se o věci, do kterých mi v tu chvíli nic není. Potom třetí třetina se trochu zlepšila, ale pořád to nebylo ono. Tohle nám každopádně do sezony stačit nebude. Teď jsme si s klukama řekli, co se nesmí stávat. Buď budou hrát za tým a budou na ledě nechávat sto procent, nebo tady nemohou být.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie