Můj gól je zásluha Bilči, říká David Bartoš o své první trefě za Duklu

14.09.2023 / Tomáš Lysý

Tam, kde ve Znojmě skončili, po dvanácti letech zase začali. Jihlava si z ledu Orlů opět odvezla výhru, když vydřela výsledek 3:2. Podíl na něm má i David Bartoš, který v čase 30:56 vstřelil svou první branku za Duklu a zvyšoval na 2:0. Škoda jen, že červenožlutí po jeho trefě rychle inkasovali a stejné to bylo i po gólu na 3:1. „Říkáme si celou přípravu, že dostáváme hodně gólů po tom, co je dáme. Tentokrát se to opět potvrdilo. Naštěstí nás to nemrzelo, ale musíme si na to dávat pozor,“ uvědomuje si nedostatky jednatřicetiletý útočník.

David Bartoš je odchovancem znojemského hokeje i místním rodákem. Za A-tým odehrál deset sezon, z toho první v sezoně 2010/2011 a pamatuje si i několikrát zmiňované play off 2011 mezi Orly a Duklou. Do Znojma se vrátil po třech letech, nyní ovšem jako soupeř. „Návrat byl vítězný, ale už při přípravném zápasu jsem měl smíšené pocity a tentokrát to bylo ještě o level výše. Cítil jsem se zvláštně. Snažil se od toho nějakým způsobem odprostit a soustředit se na zápas, protože jsem tady něco odehrál. Těší mne, že jsme utkání zvládli vítězně,“ pochvaluje si výhru jihlavský útočník.

K ní přispěl trefou na 2:1, za kterou výrazně poděkoval Vlastimilu Bilčíkovi. „Od Bilči to byla neskutečná nahrávka. Znojmo propadlo na modré, Bilča si vyměnil puk se šínou a poslal mi nádhernou přihrávku mezi nohy prakticky do prázdné. Je to jeho zásluha,“ chválí své spoluhráče. A těší ho i ubráněná oslabení. „Celý zápas byl jimi rozkouskovaný. Na začátku jsme za Koldu odbránili náročných pět minut. Bylo super, že jsme v dlouhém oslabení neinkasovali, protože kdyby soupeř srovnal, mohl by se dostat na koně. Faulů se ale musíme vyvarovat, protože pak je utkání pro všechny jednodušší. Oslabení byla náročná a navíc přes rozkouskovanou hru nebyly pětky moc v tempu. Hodně se početním nevýhodám věnujeme, mohli jsme si je nacvičit a jsme rádi, že jsme v nich nedostali gól,“ hodnotí průběh zápasu David Bartoš.

Zkušený forvard pochválil i Adama Berana. Jihlavský brankář inkasoval pouze dvakrát a jeho úspěšnost zákroků se zastavila na čísle 93,55 %. „Bery už v přípravě ukazoval, že má fazonu a že se na sezonu výborně připravil. Člověk je klidnější, když má takovou jistotu za zády,“ sděluje centr první lajny a aby nebylo chvály málo, tak pozitivní slova směřoval i na jihlavské fanoušky. „Byli skvělí. Pro ně se to dělá. Když přijedou v takovém počtu, potom výhra i děkovačka pořádně chutná. Moc jim děkujeme a snad jim budeme přinášet radost i nadále,“ uzavírá rozhovor sympatický forvard.

David Bartoš po výhře ve Znojmě

Autor videa: Tomáš Kalas