Dukla bude o další výhru usilovat doma proti Přerovu

24.11.2023 / Tomáš Lysý

Když už bylo opravdu potřeba, jihlavští hokejisté zabrali a ve středu vyhráli v Chrudimi na ledě B-týmu Pardubic 3:0. Od svého tabulkového souseda se tak odpoutali a směle mohou opět koukat na horní polovinu tabulky. Aby na ní nekoukali, ale rovnou se do ní dostali, musí nadále bodovat. Nejlépe hned v sobotu 25. listopadu 2023, kdy na Zimním stadionu v Pelhřimově vyzvou od 16:30 dalšího tabulkového soupeře – tým HC ZUBR Přerov. Vstupenky si můžete koupit na tomto odkazu a nezapomeňte, že hned v pondělí se hraje v Pelhřimově znova – proti Sokolovu.

Mnozí fanoušci si zcela jistě pamatují čtvrtfinále play off 2022, kdy Dukla hrála právě proti Přerovu a parádní bitva dvou velmi vyrovnaných týmů skončila až rozhodujícím pátým zápasem. Jihlava jej vyhrála a nastartovala cestu za titulem pro mistra Chance ligy. Podobné vyrovnané zápasy nebývají v souboji Dukly a Zubrů ničím novým. V uplynulém ročníku vyšli ze vzájemných zápasů lépe Přerovští (na body 7:5), ovšem při vyrovnaném skóre 9:9. A také první letošní mač byl těsný. Dukla prohrávala od osmé minuty 0:1, ale pak Tomáš Čachotský dvěma brankami otočil stav a až v 60. minutě stvrdil jihlavskou výhru trefou do prázdné klece Richard Cachnín. Takřka vyrovnané je i letošní tabulkové postavení obou týmů. Jihlava je osmá s 35 body, Přerov je devátý a má o dva body méně.

Soupiska Přerova
Realizační tým Přerova

Oba celky nezažívají nyní moc vydařené období. Dukla sice v posledním kole vyhrála 3:0, ale jednalo se o její první tříbodovou výhru za deset zápasů. Během nich získala ještě sedm bodů za tři vítězství v prodloužení a prohru ve stejné herní době. Přerovští sice na konci října vyhráli čtyři zápasy v řadě, během kterých inkasovali jen pět branek, ale od té doby se jim nedaří. V šesti listopadových zápasech totiž Zubři nevyhráli ani jednou, pouze dvakrát padli v prodloužení a to je hlavní důvod, proč se ve vyrovnané tabulce propadli za Jihlavu.

Zajímavostí je, že ani jeden z hráčů Přerova nemá během dosavadních zápasů nasbíráno více jak 12 bodů. Na čele týmového bodování jsou čtyři jedenáctibodoví hráči – ex-jihlavský forvard David Březina, který je spolu s Danielem Indrákem nejlepším střelcem týmu (7+4). Opačnou bilanci má Darek Hejcman (4+7) a nejlepším nahrávačem je Tomáš Doležal (3+8). Mezi beky si vede nejlépe Robert Černý s bilancí 3+7. I tato čísla jsou jedním z důvodů, proč je Přerov po Kolínu tým s druhým nejmenším počtem vstřelených branek (49). Naopak z hlediska defenzívy se Zubři řadí k nadprůměru Chance ligy a mohou za to i výkony maskovaných mužů – jasná jednička Michal Postava má bilanci lehce pod dvě inkasované branky na zápas a výbornou úspěšnost 94,43 %. V kádru Přerova jsou vedle Březiny i další bývalí jihlavští hokejisté Vojtech Zeleňák, Joshua James Mácha nebo Matěj Zadražil. A jména jako Vojtěch Tomi, Jiří Goiš, Roman Vlach, Antonín Pechanec nebo Jiří Krisl snad není třeba v rámci druhé nejvyšší české hokejové soutěže ani nijak zvlášť představovat.

Poslední zápas Přerova

23. kolo: Přerov - Sokolov 1:2 pr.

Branky a nahrávky: 50. Cubo (Doležal, Vlach) – 53. Weinhold (Kverka, M. Rohan), 62. Csamangó (Osmík). Rozhodčí: Kubičík, Šico – Peluha, Veselý. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 715. Střely na branku: 28:20. Zblokované střely: 6:8. Vhazování: 36:33. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Přerov: Postava – Kudělka, Černý, Krisl, Chroboček, Cubo, Němec, Adámek – Březina, Pechanec, Indrák – Jakub Svoboda, Vlach, Doležal – Tomi, Hejcman, Nemec – Mácha, Chludil, Goiš

Poslední vzájemný zápas

11. kolo Chance ligy 2023/24: HC ZUBR Přerov - HC Dukla Jihlava 1:3

Branky a nahrávky: 8. Hejcman (Černý, Doležal) – 20. Čachotský (Dundáček, Kočí), 27. Čachotský (Cachnín), 60. Cachnín. Rozhodčí: Vrba, Grygera – Komínek, Tvrdý. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 862. Střely na branku: 33:29. Zblokované střely: 1:5. Vhazování: 35:33. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Přerov: Postava – Černý, Zeleňák, Chroboček, Krisl (C), Adámek, Kudělka (A), Cubo – Indrák, Pechanec, Březina – Doležal (A), Hejcman, Goiš – Svoboda, Chludil, Tomi – Dobša, Ministr, Tarnoczy
Dukla:Beran – Bilčík, Kolář (A), Chvátal, Mareš, Dundáček, Kočí, Ozols – Čachotský (C), Pořízek, Cachnín – Havránek, Menšík, Šik – Berger, Štefančík, Jelínek – Rauš, Handl, Brož

Dva jihlavští střelci otočili první vzájemný zápas této sezony na ledě Přerova. Tomáš Čachotský dal dvě branky z 0:1 na 2:1 a jeho parťák z útoku i z fotky Richard Cachnín pečetil tři body trefou do prázdné klece. Foto: Jan Gebauer / HC ZUBR Přerov.

24. kolo, sobota 25. listopadu

HC Dukla Jihlava – HC ZUBR Přerov (16:30) - vstupenky zde
LHK Jestřábi Prostějov – SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
HC Frýdek-Místek – HC Slavia Praha (17:00)
HC Baník Sokolov – HC RT TORAX Poruba 2011 (17:00)
SC Marimex Kolín – HC Stadion Litoměřice (17:00)
Berani Zlín – HC Dynamo Pardubice B (17:00)
HC LERAM Orli Znojmo – VHK ROBE Vsetín (17:30)

25. kolo, pondělí 27. listopadu

VHK ROBE Vsetín – SC Marimex Kolín (17:00)
HC Dukla Jihlava – HC Baník Sokolov (17:30) - vstupenky zde
HC Stadion Litoměřice – HC Frýdek-Místek (17:30)
HC RT TORAX Poruba 2011 – LHK Jestřábi Prostějov (17:30)
HC ZUBR Přerov – Berani Zlín (17:30)
HC Dynamo Pardubice B – HC LERAM Orli Znojmo (18:00)
HC Slavia Praha – SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)

Tabulka Chance ligy po 22. kole