Nedá se hrát jen na jednu třetinu, zabrat jsme měli dřív, míní Šimon Jelínek

25.11.2023 / Vít Trubička

Jihlavský tým tentokrát v 24. kole Chance ligy doma v Pelhřimově nestačil na Přerov, jemuž podlehl 1:3. Nepříznivý stav se Dukla snažila zmírnit v závěru, kdy nejprve snížila, pak se v dvojnásobné přesilovce pokusila o vyrovnání. Právě v ní ale Zubři nastřelili odkrytou branku Jihlavy a pojistili si vedení na konečný výsledek. O jediný jihlavský gól se postaral v čase 54:52 Šimon Jelínek, který také duel zhodnotil.

Porážka 1:3. Šimone, jak jsi viděl zápas?
V první třetině jsme nepodali dobrý výkon. Ve druhé jsme paradoxně dostali dva góly, ale hráli jsme o něco lépe. Nedá se hrát jen na jednu třetinu. Zabrali jsme až na tu třetí za stavu 2:0 pro Přerov a to už se nedá vyhrát. Škoda, že takové tempo, které jsme v ní měli, jsme neměli po celý zápas.

S Přerovem dlouhodobě nepadá moc branek. Říkali jste si, že to může být o jednom gólu?
Věděli jsme, že se bude jednat o náročný zápas. Přerov má velké, nepříjemné beky, kteří hrají kousavě v útočném pásmu. Neřekli jsme si přímo, že by měl být o jedné brance, počítali jsme jen s jeho obtížností.

Možná škoda, že snižující gól na 1:2 nepřišel o něco dříve?
Myslím, že kdyby nám vyšla přesilovka šest proti čtyřem, tak by to něco řešilo. Za této situace je samozřejmě škoda, že přišel později. Zároveň ale nemusel padnout žádný, mohli jsme prohrát s nulou a vůbec se pak o nic nesnažit. Ani tohle tedy nebylo špatné, ale měli jsme vzápětí využít dvojnásobnou početní výhodu.

Branka padla z tvé hokejky. Stál jsi přesně, kde jsi potřeboval? Bylo tam spoustu odražených kotoučů.
Já si pamatuju, že Kolda vystřelil, poté se to odrazilo od jejich hráče a nikdo nevěděl, kde je puk. Rychle jsem se ale zorientoval a viděl jsem, že mi puk padl na hůl, také že gólman bude vyjíždět proti mně. Tak jsem to zkusil do protipohybu a padlo to tam.

Zápasy jdou nyní rychle za sebou. Co očekávat od pondělního střetnutí se Sokolovem?
Myslím, že to bude stejně náročné jako teď s Přerovem. Hlavně musíme dobře odpočinout, protože tři zápasy v pěti dnech nejsou vůbec jednoduché. Momentálně přijedeme domů, v hlavě budeme mít ještě tento duel, pak odbije půlnoc a přepneme se na pondělní Sokolov.

Šimon Jelínek po porážce 1:3 s Přerovem

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava - HC ZUBR Přerov 1:3

Video: HokejkaTV