1:3
(0:0, 0:2, 1:1)

Přerov mnohem lépe zvládl první polovinu utkání a z Pelhřimova veze všechny body

25.11.2023 / Daniel Lhotský

V přímém zápase o osmé místo fanoušci v Pelhřimově čekali poměrně dlouho. Až při prvním vyloučení Dukly ve 25. mintuě otevřel skóre v přesilovce hostující David Březina. V závěru třetiny situace pro Jihlavu vypadala ještě hůř, když Přerov dokázal využít zaváhání v rozehrávce na modré čáře. Pět minut před koncem se sice Jihlava dokázala po gólu Šimona Jelínka vrátit do zápasu, Přerov však dokázal v poslední minutě trefit prázdnou branku a Jihlava tak odchází ze zápasu se Zubry bez bodu.
25.11.2023 16:30, Chance Liga - 24. kolo

HC Dukla Jihlava

Beran – Kočí, Bilčík, Ozols, Dundáček, Dvořák, D. Kolář (A), Vala – Cachnín, Bartoš, Čachotský (C) – Šik, Havránek, Štefančík – Brož, Menšík, Harkabus (A) – Jelínek, Handl, Krajč
1

HC ZUBR Přerov

Postava – Kudělka (A), Černý, Zeleňák, Chroboček, Cubo, Krisl (C) – Březina, Pechanec, Doležal (A) – Tomi, Vlach, Mácha – Tarnoczy, Hejcman, Indrák – Dobša, Chludil, Ministr
3
Branky a nahrávky: 55. Jelínek (Kolář) – 27. Březina (Krisl), 35. Dobša (Ministr), 60. Doležal. Rozhodčí: Kostourek, Hucl – Štofa, Beneš. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 451. Střely na branku: 32:35. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

Průběh utkání

První třetina nenabídla až tak atraktivní hokej. Střel však bylo k vidění poměrně dost, především na straně hostujícího Přerova. Domácí brankář Beran se v úvodní třetině poměrně zapotil, šlo na něj celkem 18 střel a hned několikrát podržel svůj tým. Už v 6. minutě se objevil sám před brankou Indrák, který po přihrávce mohl pálit do zcela odkryté branky.

Hostům však nepřálo štěstí a Indrák nedokázal zpracovat puk. Přerov pak ještě několikrát nebezpečně dorážel na brankovišti. Dukla se přihlásila o slovo až v samotném závěru třetiny, kdy se dostala do téměř dvouminutového tlaku. Jen pár vteřin před koncem se snažili Cachnín a Bartoš dotlačit puk za brankovou čáru, brankář Postava však na poslední chvíli našel puk a zabránil Dukle v gólu do šatny.

Do druhé třetiny Dukla vlétla a dokázala zatlačit na Přerov v jeho obranném pásmu. Po pěti minutách však přišlo první vyloučení Jihlavy a poprvé se měnilo skóre. David Březina si v přesilové hře zpracoval puk na pravém kruhu a zamířil přesně do vzdálenějšího rohu. Dukla se po inkasovaném gólu dokázala vrátit na chvíli do hry a znovu kombinovala před postavou. Jediná nebezpečnější rána Dundáčka od modré však trefila pouze boční sít.

Jihlava ani přes několik slibných situací však nedokázala reagovat na první branku a brankář Beran poté lovil puk ze sítě podruhé. Ve 35. minutě domácí pokazili nahrávku, puk místo nahození za branku trefil Davida Dobšu, který po přihrávce s Ministrem proměnil přečíslení 2 na 1 střelou o boční tyč.

I ve třetí třetině začala lépe domácí Jihlava. Čachotský pálil nikým nehlídaný z kruhu, jenže trefil pouze masku Postavy. Snížení skóre domácím nepřinesla ani přesilová hra, kterou zvládla lépe obrana Přerova než útok Jihlavy. V závěru třetiny se domácí fanoušci konečně mohli radovat. Do prostoru před brankou Postava vyrazil puk na volného Šimona Jelínka, který pohotově uklidil puk k bližší tyči.

Dukla byla v závěru zápasu poměrně blízko vyrovnání, dvě minuty před koncem dostala možnost přesilové hry. Ani odvolání Berana však Jihlavě nijak nepomohlo, v 60. Minutě Tomáš Doležal vyhodil puk do prázdné branky a potvrdil tak prohru Jihlavy 1:3.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Přerov dnes zaslouženě vyhrál, dvě třetiny byl jasně lepší. První třetina skončila 0:0 jen díky zákrokům našeho gólmana. V druhé třetině jsme dostali gól v oslabení, pak ještě jeden. První dvě třetiny z naší strany nebylo vůbec nic. Ve třetí třetině už jsme se do nějakého tlaku dostali, pět minut před koncem jsme snížili. Bohužel, i když jsme dostali přesilovku, tak jsme ji nedokázali využít a vyrovnat. Ale hrát jen 20 minut za zápas… Přerov zaslouženě vyhrál a my mu gratulujeme.

Robert Svoboda (HC ZUBR Přerov): Přijeli jsme v nelehké situaci, řada porážek zanechala stopu na týmu. Trápí nás proměňování šancí, což bylo vidět v první třetině, kdy jsme měli dobrý vstup do utkání a spoustu příležitostí, ale nic se nechytlo. Byli jsme samozřejmě rádi, že se nám podařilo využít přesilovku. Pak ale ve třetí třetině domácí vystupňovali tempo. Postava byl vynikající, ale musím pochválit i celý tým za obětavost. Takto musíme hrát s každým soupeřem, protože v této soutěži jiná cesta není.