Týmům pod námi jde o vyhnutí se sestupu a zápasy budou vyhrocené, hlásí Jan Strejček

09.02.2024 / Tomáš Lysý

Byly to velmi snadné počty. Před dohrávaným utkáním proti Znojmu měla Dukla sice poměrně blízko k šestému místu znamenající přímý postup do čtvrtfinále, ale v případě porážky by jí od posledního místa dělilo jen devět bodů. A právě poslední místo je sestupové. „Vůbec jsme si to nepřipouštěli. Máme cíl šestku a doufám, že jí uděláme,“ povídá obránce Jan Strejček, který v závěru první třetiny zapsal vítězný gól.

Dukla po čtyřech porážkách v řadě potřebovala nutně zabrat. V některých z těchto zápasů nebyla horší, body však nepřicházely a naopak týmy ze spodku tabulky se jí přibližovaly. „Potřebovali jsme vyhrát a bylo úplně jedno, jak. Jsem rád, že se nám to povedlo a bereme tři body,“ sděluje rázně obránce Jan Strejček, který se podílel na otočce již v první třetině. Jihlava sice rychle prohrávala 0:1, ale do kabin šla za stavu 3:1. Nejprve vyrovnal Marcel Štefančík, poté se trefil Radim Toman a v poslední minutě úvodní periody vstřelil branku i "Strejda". „Na ledě jsem už byl docela dlouho. Menša vzal akci na sebe a dal mi přihrávku před branku, takže je to spíše jeho podíl. Já už jsem puk z posledních sil nějak dloubnul,“ popisuje svou trefu obránce, který po návratu do Dukly z Litvínova patří mezi obranné pilíře týmu.

Třetí třetina, ve které branka nepadla, byla hodně emotivní. Došlo k několika potyčkám, což se ale podle Jana Strejčka dalo čekat. „Teď už budou jen vyhrocené zápasy. Týmům pod námi jde o vyhnutí se spadnutí. My chceme udělat šestku a asi to bude z naší strany také vyhrocené,“ myslí si hokejista, jenž v sezoně 2020/2021 zažil památnou jízdu play off, která jen těsně neskončila postupem do Tipsport extraligy.

Důležitost zápasu vycítili také fanoušci, kterých přišlo na pelhřimovský stadion 1 347. Šlo o čtvrtou nejvyšší jihlavskou návštěvu v sezoně. „Jsem docela rád, že jich přišlo hodně. Pomohlo nám to. Atmosféra byla výborná a lidi nás hnali. Jen tak dále,“ chválí Jan Strejček a připomíná, že podpora bude třeba i nadále. Například už v neděli proti Litoměřicím, se kterými Dukla prohrála všechny tři vzájemné zápasy tohoto ročníku. „Půjdeme do utkání se stejnou taktikou. Musíme soupeře přebruslit a být důrazní. Určitě bude stejný vývoj utkání jako dneska, s hodně souboji. Budeme se tlačit do brány, abychom dali více gólů,“ uzavírá hodnocení zápasu.

Jan Strejček po výhře nad Znojmem

Autor videa: Václav Tomšů

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC LERAM Orli Znojmo 4:2

Autor videa: HokejkaTV