Chtěl bych si strašně rád zahrát v nové hale, říká Tomáš Čachotský po podpisu nové smlouvy

10.02.2024 / Tomáš Lysý

Dvě výborné zprávy přišly druhý únorový pátek roku 2024. První před osmou hodinou večerní, kdy Dukla porazila Znojmo 4:2 a zapsala velmi důležitou výhru. Druhou zprávu oznámil klub těsně před půlnocí. Tomáš Čachotský, lídr a legenda klubu, pokračuje v Dukle, jelikož podepsal smlouvu na rok s následnou opcí. Co to znamená? Pokud vše půjde podle plánu, "Čagy" si po čtvrt století dlouhém čekání zahraje v nové jihlavské aréně. „Podepsal jsem prodloužení smlouvy na 1+1. Když se povede, chtěl bych to dotáhnout do nové haly. Vím, že je to ještě opravdu dlouhá doba a nerad o tom mluvím. Ale byl bych strašně rád, pokud by se to povedlo,“ vyznává se útočník blížící se neuvěřitelné bilanci: 1 100 zápasů v Dukle, 300 gólů v červenožlutém dresu a 900 bodů.

Na úvod rozhovoru přišlo zhodnocení zápasu proti Znojmu. Po čtyřech prohrách v řadě z týmu spadl dílčí strašák, konečně se totiž podařilo vyhrát a vzdálit se týmům ze spodku tabulky. „Super! Série zápasů s porážkami byla dlouhá. Věděli jsme, že mančafty za námi se dotahují a na druhou stranu, že to nemáme úplně daleko k šestému místu. Chtěli jsme za každou cenu vyhrát, což se nám povedlo a jsme za to hrozně rádi,“ myslí si Tomáš Čachotský. Díky výhře je Dukla jen dva body od šestého místa a na čtvrtou pozici jí chybí bodů osm. „Čtyřka je podle mne hodně daleko, protože zbývá už jen málo zápasů. Ale do šestky bychom chtěli a uvidíme, jak se nám bude dařit dále. Tři body chceme potvrdit hned dalším zápasu v neděli a zase se přiblížit k týmům nad námi. Dále uvidíme,“ upíná svou pozornost pouze a jen k nedělnímu mači proti Litoměřicím, které jsou v tabulce páté a Jihlava na ně ztrácí pět bodů.

Podpis nové smlouvy Tomáše Čachotského

Před touto sezonou podepsal Tomáš Čachotský s Duklou novou smlouvu. Když nedávno klub zveřejnil výčet hráčů prodloužených na ročník 2024/2025, klubová legenda mezi nimi chyběla. Nyní je však jasno, populární "Čagy" pokračuje. „Ve středu 7. února jsem podepsal prodloužení smlouvy na rok s opcí. Když by se to povedlo, chtěl bych to dotáhnout do nové haly. Vím, že je to ještě opravdu dlouhá doba a nerad o tom mluvím, ale byl bych strašně rád, pokud by se to povedlo,“ hlásí potěšující zprávu všem příznivcům jihlavského hokeje.

Hlavní motivací byla výstavba Horácké arény, která na místě bývalého Horáckého zimního stadionu roste velmi rychle. Právě v sezoně 2025/2026 by jí měla Dukla po třech letech v pelhřimovském zápasovém azylu využívat. „Takhle jsme se prostě s Béďou Ščerbanem domluvili. Říkal jsem mu, že už bych to chtěl prostě dotáhnout do nové arény. Jsem strašně rád, že mi k tomu dal možnost a příležitost,“ těší Tomáše Čachotského, který však nechce předbíhat. „Samozřejmě uvidíme, jak to bude dále. Smlouva se musí po roce kdyžtak prodloužit… Může přijít zranění, pokles výkonnosti a už se mi to třeba nepovede, ale já se budu dívat jen na nadcházející zápasy, co jsou teď. Sezonu 2025/2026 budu řešit, až prostě nastane. Jsem hrozně vděčný, že v Dukle ještě můžu být a že ještě mám nějakou další šanci. Jak to dopadne, všichni uvidíme,“ povídá útočník, ke kterému neodmyslitelně patří číslo 90.

Tomáš Čachotský (vpravo) a jednatel Dukly Bedřich Ščerban bezprostředně po novém podpisu smlouvy. Foto: Pavel Falta

Ačkoliv nedávno oslavil 42 narozeniny a některým mladičkým hráčům by klidně mohl dělat tátu, jeho fyzická kondice je vyhlášená. S troškou nadsázky, pokud by změnil sport a přešel ke své oblíbené silniční cyklistice, mohl by z fleku startovat na Tour de France. Žádné komplikace v přípravě na zápasy a na sezonu doposud nepociťuje. „Jelikož je mi 29 let, tak bych musel mít mladší kluky z kabiny v 11 letech. Vše kolem mi zatím přijde pořád stejné, takže zatím ještě dobrý,“ směje se na závěr rozhovoru Tomáš Čachotský.

„Tomáš je, v dobrém slova smyslu, už takový inventář klubu. Patří už neodmyslitelně k Dukle. Osobně bych mu přál, aby zažil na ledě novu arénu a extraligu v ní,“ dodává jednatel klubu Bedřich Ščerban.

Aktuální bilance Tomáše Čachotského v Dukle

Počet zápasů: 1046
Počet gólů: 282
Počet asistencí: 555
Počet bodů: 837
(k datu 9. 2. 2024 včetně dohrávky se Znojmem).

Tomáš Čachotský o podpisu smlouvy v Dukle

Autor videa: Tomáš Lysý