Výstava trofejí sklidila ve středu velký úspěch, poháry budou k vyfocení i během druhého domácího čtvrtfinále

14.03.2024 / Daniel Lhotský

Během třetího čtvrtfinále byl o fotografie s významnými trofejemi Českého hokeje velký zájem, během čtvrtého zápasu tak Dukla vystaví poháry znovu! Přímo na zimním stadionu si budete moci opět prohlédnout a zároveň se i vyfotit s pohárem mistrů světa z roku 2005 a také s pohárem pro vítěze ankety Zlatá hokejka, kterou v roce 1991 vybojoval současný jednatel klubu Bedřich Ščerban.

I na mistrovství světa ve Vídni 2005 měla Jihlava svou stopu. Pro zlaté medaile si tehdy došli Jiří Šlégr nebo David Výborný, kteří sice nejsou přímo spojeni s Duklou, ale v Jihlavě se narodili. Mezi medailisty najdeme také jednoho hráče ze širšího regionu. V roce 2005 vybojoval s týmem zlatou medaili také rodák a bývalý hráč Havlíčkova Brodu Josef Vašíček, který bohužel tragicky zemřel v roce 2011 při leteckém neštěstí v Rusku.


Trofej pro vítěze MS v hokeji. Foto: město Ostrava

V anketě Zlatá Hokejka měla Dukla hned dva vlastní vítěze. Zajímavostí je, že oba z nich byli obránci, kteří příliš často první místo v anketě nezískali, naposledy dostal obránce Zlatou hokejku ještě před rozdělením Československa. První dva ročníky ovládla legenda obrany Dukly Jiří Suchý. Dukla se poté mohla ze Zlaté hokejky radovat ještě jednou, konkrétně v roce 1991, kdy ji jako jeden z posledních obránců vybojoval současný jednatel klubu Bedřich Ščerban.


Pohár pro vítěze Zlaté hokejky. Foto: Hokej.cz