Derby s pořadovým číslem dvě

07.10.2007 / Robert Netušil

Jihlavské hokejisty čeká druhé regionální derby v nové sezoně. V rámci 10. kola první ligy zamíří Dukla na led rivala z Třebíče. V úvodním měření sil vyhrál jihlavský tým před vlastním publikem 3:1 a podobný výsledek by si rád přivezl i tentokrát. Druhé derby Vysočiny začne na třebíčském zimním stadionu v pondělí 8. října v 18 hodin.

Lepší start do ročníku 2007/2008 měli hokejisté Horácké Slavie, kteří v úvodních kolech sbírali body jak na běžícím pásu. Naopak Jihlava se na začátku trápila. Poprvé bodovala právě až v souboji s regionálním sokem. Vítěznou trefu tehdy obstaral útočník Ladislav Rytnauer.

V současné době jsou oba týmy sousedy v tabulce skupiny Východ. Jihlava díky sobotnímu vítězství nad Šumperkem poskočila před Horáckou Slavii na páté místo, Třebíč klesla po porážce v Olomouci 2:4 na šestou příčku. „Chceme bodovat i v Třebíči. Máme na to. Rádi bychom se v tabulce posunovali co nejvýš,“ hlásí jeden z jihlavských trenérů Petr Jaroš.

Nálada před derby je prý v mužstvu velmi dobrá. „Kluci si pochvalovali atmosféru v kabině. Říkali, že potřebovali, aby na ně někdo pořádně zakřičel,“ prozradil Jaroš. V minulém kole přinesla důrazná slova trenérů Dukle tři body, bude se situace v Třebíči opakovat?

Na led Horácké Slavie by měl vyjet jihlavský tým ve stejném složení jako v sobotu. Tedy v brance s Milanem Řehořem a v prvním útoku bude vedle Ladislava Rytnauera a Oldřicha Bakuse Jiří Kubát. „Není důvod měnit sestavu,“ tvrdí trenér Dukly.

Velký pozor si bude muset dát Jihlava především na zbytečné fauly. V prvním vzájemném souboji s Třebíčí jich bylo až moc a soupeř měl hned několik příležitostí skórovat ve dvojnásobné přesilovce. „Toho se musíme vyvarovat. Samozřejmě na to kluky upozorňujeme. V tréninku jsme se zaměřili jak na přesilovky, tak i na hru v oslabení,“, prozradil Jaroš.