Řekli jsme si, že nebudeme sledovat čas ani skóre, prozradil Rytnauer

09.10.2007 / Robert Netušil

Obrat, kvůli kterému se vyplatí chodit na hokej - tak přesně takový předvedli na třebíčském zimním stadionu hokejisté Dukly Jihlava. Po první třetině prohrávali svěřenci trenérské dvojice Petr Kaňkovský - Petr Jaroš s Horáckou Slavií 0:3, přesto si domů nakonec vezli všechny body za výhru 5:3! Skvěle se derby Vysočiny povedlo především autorovi tří branek Ladislavu Rytnauerovi. Sedmadvacetiletý útočník zvládl hattrick během jedenácti minut. "Pokud ty góly vedou k výhře, tak je to super," radoval se jihlavský kanonýr. Vítěznou trefu si na konto připsal Lukáš Krupka.

Po úvodní třetině by na jihlavské hokejisty nevsadil nikdo ani zlámanou grešli. Dukla inkasovala poprvé už po jednadvaceti vteřinách hry a do přestávky tahal gólman Milan Řehoř puk ze své sítě ještě dvakrát. "V kabině se pak Petr Kaňkovský do kluků trochu pustil. Ale zvolil spíš domluvu, i když zvýšeným hlasem, a myslím, že to bylo přesně to, co mužstvo v tu chvíli potřebovalo," odhalil kouzlo pozdějšího obratu asistent hlavního kouče Petr Jaroš.

Důkaz o tom, že důrazná slova padla na úrodnou půdu, přišel hned po úvodním vhazování v prostřední části. Dukla svého soupeře tlačila a dokázala ze své převahy vytěžit i góly. Jedenáct minut stačilo Ladislavu Rytanuerovi na vymazání třebíčského náskoku. "Řekli jsme si, že nebudeme sledovat čas ani skóre a prostě půjdeme střídání od střídání. Čtyřicet minut je v hokeji strašně dlouhá doba a dá se během ní zápas úplně otočit. No a povedlo se," prohlásil autor tří jihlavských branek.

Na střídačce Dukly to hučelo i v poslední třetině. Tým z krajského města Vysočiny přežil v úvodních minutách tři přesilovky Horácké Slavie a pak zasadil soupeři dvě smrtelné rány. O tu první se postaral v početní výhodě Lukáš Krupka a druhou zařídil pětatřicet vteřin po něm Pavel Staněk. Ani při jedné střele neměl třebíčský gólman Michal Nedvídek úplně čisté svědomí. "Kani nám říkal, ať střílíme ze všech pozic, tak jsem ho poslechl a ono to tam fakt padlo," usmíval se po vítězném utkání Lukáš Krupka.

Radost jihlavských hokejistů nebrala konce. Mužstvo ukázalo svoji sílu. "Oba trenéři nás dokážou vybláznit. Najednou je to hrozně moc živý, každej přeje každýmu, poklepem se a jsme rádi, že ten druhý dal gól. Po téhle stránce to teď nemá chybu," rozplýval se nad současnou atmosférou v týmu Ladislav Rytnauer.