Rytnauer na Olomouc speciální fintu nechystá

16.10.2007 / Robert Netušil

Dukla Jihlava přivítá na domácím ledě druhý nejúspěšnější tým prvoligové skupiny Východ. Ve středu od 17:30 se na Horáckém zimním stadionu postaví Olomouci. Hanáky povedou v zápase 13. kola bývalí trenéři Dukly Petr Fiala a Petr Vlk. „Potřebujeme v tom zápase vyhrát, protože jsme před týdnem doma ztratili zbytečně body s Prostějovem,“ je rozhodnutý nejlepší jihlavský střelec Ladislav Rytanuer.

Právě on, ještě společně s několika dalšími hráči, zažil dobu, kdy Duklu vedla současná trenérská dvojice Hanáků. „Je úplně jedno, jestli je tam Fiala s Vlkem, pro naší motivaci to nemá absolutně žádnou cenu. My chceme vyhrát s každým,“ tvrdí přesvědčivě sedmadvacetiletý útočník.

V prvním letošním vzájemném souboji prohrála Jihlava na Hané 2:5. Trenéři Olomouce tehdy upozorňovali svoje svěřence právě na nebezpečí, které vychází z hokejek Rytnauera a Bakuse.

„Nějakou speciální fintu, kterou neznají, chystat nebudeme. Musíme dát víc gólů než oni, to je finta, která nosí tři body,“ hlásí Rytnauer.

V sobotu Dukla podala na ledě brněnské Komety i přes porážku 3:5 velmi dobrý výkon. A ten by se měl podle asistenta hlavního kouče Petra Jaroše stát základem také pro středeční souboj s Olomoucí.

„V Brně se daly body udělat, bohužel se to nepovedlo. Ale pokud do toho kluci dají ještě něco víc a začnou dávat góly v přesilovkách, tak určitě můžeme vyhrát.“

Olomouci se letos daří. Zatím posbírala 26 bodů, což je jen o jeden bod víc, než kolik jich má momentálně na kontě vedoucí Kometa Brno.