Dukla se chystá složit reparát

26.10.2007 / Robert Netušil

Jihlavští hokejisté se po dvou zápasech na ledě soupeře znovu vracejí na Horácký zimní stadion. V rámci 16. kola první ligy přivítá Dukla před vlastním publikem nováčka letošního soutěžního ročníku Vrchlabí. Oba týmy se proti sobě v ligovém zápase postaví vůbec poprvé. Utkání začíná v sobotu v 17:30.

Povedenější start do sezony měl jednoznačně dnešní soupeř Dukly, který už stačil posbírat 26 bodů a v tabulce skupiny Západ mu patří třetí příčka. Jihlava je na východě s 19 body šestá.

„Z toho je vidět, že nás nečeká žádné lehké utkání. Proto se na něj musíme dobře připravit. Stejně, jako by to byl ten nejtěžší soupeře,“ říká asistent hlavního kouče Dukly Petr Jaroš.

Jihlavští hokejisté za sebou mají hodně nepovedené vystoupení na ledě Berounských medvědů, odkud si domů ve středu vezli porážku 2:4.

„Fanouškům chci vzkázat, aby nám věřili, a aby jich přišlo co nejvíc. Uděláme všechno proto, abychom vyhráli,“ slibuje za tým útočník Jiří Hanzal.

Výkon z Berouna se prý už nebude opakovat. Vedení klubu mělo s hráči po porážce na toto téma pohovor. „Jsme přesvědčeni, že to byly zbytečně ztracené body. Kluci si snad uvědomí, že takhle to dělat nejde, a že jsou lepšími hráči, než zatím ukazují. V první řadě musí fungovat jako celek,“ burcuje Jaroš.

Sestava se oproti středečnímu zápasu změní v tom, že se do ní vrací obránce Bedřich Ščerban, který v minulých dnech bojoval s virózou.

„Musel jsem to v Berouně nechat na klukách a nedopadlo to dobře. Takže je načase, abych se vrátil,“ smál se na pátečním dopoledním tréninku nejzkušenější jihlavský bek.

O tom, kdo se postaví do branky Dukly zatím není rozhodnuto. „Až v sobotu určíme, jestli bude chytat Milan Řehoř, nebo spíš Kaspar Zagraggen,“ hlásil den před zápasem trenér Jaroš.