Hradecký se střelecky probudil

27.10.2007 / Jakub Mezlík

Až do 16. kola musel čekat jihlavský útočník Tomáš Hradecký na svoji premiérovou trefu v letošní sezoně. V sobotním zápase s Vrchlabím překonal Pavla Faltu z bezprostřední blízkosti a snížil na 1:2. „Docela mi svazovalo ruce, že jsem nemohl dát gól. Doufám, že teď už to bude jenom lepší,“ přeje si devětadvacetiletý forvard.

Pokud bychom se nebáli použít klišé, klidně bychom mohli říct „stále stejná písnička“. Mluvíme o začátcích Jihlavy na domácím ledě. Další zápas a opět dotahování. Proti Vrchlabí museli jihlavští nabrat dvoubrankovou ztrátu, aby se probudili a začali střílet góly. „Hosté nás docela překvapili svým pohybem. Mají mladý tým a my jsme s nimi měli problémy, místy nás dokonce přehrávali,“Tomáš Hradecký.

Právě jemu se povedlo nastartovat mužstvo v cestě za vyrovnáním. Ve 29. minutě vstřelil první jihlavskou branku. „Nekvaska (Karel Nekvasil) s Jéžou (Ondřej Ježek, pozn. autora) parádně vybojovali puk, obránci Vrchlabí udělali chybu a já jsem zůstal prakticky sám před brankou. A zaplaťpánbůh jsem to trefil,“ raduje se šťastný střelec. „Po vyrovnání jsme dokonce věřili ve vítězství,“ přiznává Hradecký. „Bohužel jsme ale v prodloužení udělali chybu a máme pouze bod,“ smutně krčí rameny.

V prodloužení rozhodl o výhře hostujícího týmu Ladislav Gengel, který před Řehořem nezaváhal. „Hráč od mantinelu nahazoval kotouč před bránu, ten se odrazil k volnému Gengelovi. Já jsem se tam sice ještě snažil skočit, ale on trefil kotouč přesně pod víko,“ popisuje situaci ze svého pohledu jihlavský strážce svatyně Milan Řehoř. Ten v zápase neměl rozhodně jednoduchou pozici. Za stavu 0:2 musel domácí tým několikrát podržet. „Každý gól se ale musí hodit za hlavu,“ tvrdí brankář. „Mužstvo navíc ukazuje, že v něm je síla a nepoloží se, když prohrává. Ale je naše chyba, že nedokážeme hrát dobře už od začátku zápasu.“