2:3p
(0:1, 2:1, 0:0 - 0:1)

Vrchlabí vyhrálo v prodloužení

27.10.2007 / Martin Doucha, Pavel Zeman

Na Horáckém zimním stadionu se poprvé v jeho historii představilo družstvo z Vrchlabí a jeho premiéra začala dobře. Na začátku druhé třetiny se hosté dostali již do dvoubrankového vedení, poté se ale začala aktivita přelávat spíše na jihlavské hokejky. Dukle se povedlo zásluhou Ladislava Rytnauera vyrovnat ve dvojnásobné početní převaze a jelikož do 60. minuty další gól nepadl, viděli jihlavští diváci první domácí prodloužení v letošní sezóně. V tom rozhodl o bodu navíc pro hosty Ladislav Gengel.
27.10.2007 17:30, 1. liga ČR - 16. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Kuchyňa, Staněk, Ščerban, Kašpar, Míka, Štrach - Rytnauer, Bakus, Kubát - Ježek, Hradecký, Nekvasil - Krupka L., Hanzal, Krupka M. - Suk
2

HC Stadion Vrchlabí

Falta - Rýgl, Vála, Bendík, Chaloupka, Vyskočil, Hrach, Matějíček - Tvrdek, Špaček, Brynecký - Horčička, Bárta, Nevyhoštěný - Přeučil, Kříž, Plodek - Gengel, Jech
3
Branky a nahrávky: 29. Hradecký (Nekvasil, Ježek), 37. Rytnauer (Bakus, Kuchyňa) - 16. Špaček (Brynecký, Gengel), 22. Hrach (Plodek), 63. Gengel (Rýgl). Rozhodčí: Kubeš - Čížek, Křivský. Vyloučení: 7:6, navíc Bakus (JIH) 10 min. OT. - Tvrdek (VRC) 10 min. OT + do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1465. Střely na branku: 30:50. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

Průběh utkání

Houpy-hou! I tak se dá popsat letošní forma jihlavských hokejistů. Po sérii dvou nebo tří proher následuje stejný počet vítězství. Pokud by Dukla měla jet v nově zajetých kolejích i nadále, měla by další kolo prohrát, ale následně si užít sérii tří výher…

Do jihlavské svatyně se vrátil po dvouzápasové pauze Milan Řehoř. Na druhé straně zneškodňoval pokusy domácích střelců jihlavský rodák Pavel Falta.

Domácí poprvé vystřelili na Faltu až v čase 7:31, ale s lehkým nahozením Martina Krupky neměl hostující brankář sebemenší problémy. Diváky zvedl ze sedadel v polovině 8.minuty Kamil Tvrdek. Nejproduktivnější hráč hostů totiž nerušeně zavezl kotouč do domácí klece. Ale až po přerušení. Pravidla hráčské etiky tak musel hostujícímu útočníkovi důrazně vysvětlit Bedřich Ščerban, načež se oba dva odebrali na trestnou lavici. Prvně jmenovaný navíc vyfasoval osobní desetiminutový trest za nesportovní chování. V 16.minutě se před Řehoře postavilo několik hráčů, ten tak nemohl vidět střelu Daniela Špačka, který mohl oslavit svoji první branku v sezóně – 0:1. O dvacet sekund později mohl zvýšit Bárta, ale jeho projektil zastavila pravá tyč jihlavské branky. Vrchlabí zcela opanovalo první dějství a jen zásluhou Řehoře byl stav utkání po dvaceti minutách 0:1. Domácí fanoušky to ale nemohlo rozladit. Už si pomalu zvykají, že první třetina na Horáckém zimním stadionu patří hostům. Bylo tomu tak šestkrát z osmi pokusů.

Ještě než se hokejisté vrhli na ledovou plochu, pohodlně se uvelebili na střídačce a zhlédli vystoupení krasobruslařek, které se nešťastnou náhodou protáhlo nad rámec času vyhrazeného přestávce. Rozjásané publikum zchladil po 97 vteřinách druhé třetiny Petr Hrach. Jeho střela se nešťastně překutálela přes Řehoře a k údivu všech si našla cestu do sítě - 0:2. Ve 29. minutě vybojoval Karel Nekvasil kotouč v rohu kluziště a našel před Pavlem Faltou volného Tomáše Hradeckého, který se neukvapil a utěšeným příklepem snížil na 1:2. Tlak Dukly se stupňoval a vygradoval v nabídnuté dvojnásobné početní výhodě. Secvičený signál načal Kuchyňa přihrávkou na Bakuse. Lídr kanadského bodování jihlavské Dukly místo vrácení puku Kuchyňovi zvolil křižnou přihrávku na, u pravé tyče číhajícího, Rytnauera, který střelou z voleje zakončil perfektní akci - 2:2. Výstavní kombinaci jihlavských útočníků už neviděl Kamil Tvrdek, jenž se po druhém osobním trestu v utkání musel odebrat do kabin.

Cíl obou mužstev do třetí třetiny byl jasný: neinkasovat a nefaulovat. Že pokyny trenérů vzali hráči obou celků na vědomí dokazuje statistika vyloučených - 2:0. Přičemž druhým vyloučeným byl Bakus, a to za nesportovní chování. „Ten trest byl samozřejmě za řeči a mi si na tohle musíme dávat pozor, protože to je naprosto zbytečný. Navíc pokud se nám roztrhne první lajna, tak už to nefunguje tak, jak by mělo. Ty kluci jsou na sebe prostě zvyklí,“ vysvětloval asistent trenéra Jihlavy, Petr Jaroš. Po šedesáti minutách byl zápas nerozhodný, a tak na řadu muselo přijít pětiminutové prodloužení.

V úvodu nastavení vyslali spíše propagační střely Hanzal s Horčičkou. Na konci 63. minuty se po skrumáži před brankovištěm Řehoře chopil puku Ladislav Gengel a umístil ho pod horní tyčku branky Milana Řehoře - 2:3.

Vrchlabí si na hřištích soupeřů počíná až neskutečně suverénně. Bilance sedmi výher z osmi venkovních utkání je na nováčka soutěže úctyhodná bilance.

Ohlasy trenérů

Vladimír Jeřábek (trenér Vrchlabí) se nedostavil na tiskovou konferenci...

Petr Jaroš (Asistent trenéra Jihlavy): „Očekávali jsme, že to bude s Vrchlabím těžké. Ale já osobně si zase nemyslím, že by hráli nějaký extrahokej. Vítězství jsme mohli urvat, ale i tak jsme rádi za ten bod. Bohužel, špatná první třetina se stává pravidlem a je to něco co nechceme, co vidíme neradi, protože to dotahování pak stojí hráče hrozně sil. Na druhou stranu se v tom alespoň ukáže síla a chuť kluků. Musíme být trpělivý. Pokud se někomu něco nedaří, ale chce a pracuje na tom, tak se ten výsledek musí dostavit. Jsme rádi, že třeba Tomáš Hradecký protrhl smůlu a dal gól. Bylo na něm vidět, že měl větší chuť do hokeje a já jsem přesvědčen, že mu to tam začne víc padat."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie