Řehoř se chce vrátit do pohody

20.11.2007 / Robert Netušil

Konečně bodovat, tak zní úkol jihlavských hokejistů pro středeční domácí souboj s Berounem. V úvodním letošním vzájemném utkání byli úspěšnější Středočeši, přestože tomu první třetina absolutně nenasvědčovala. Tentokrát se prý ale porážka opakovat nesmí. „My v poslední době neříkáme nic jiného, než že musíme vyhrát, ale pozor, on je Beroun nepříjemný soupeř,“ varuje gólman Dukly Milan Řehoř. Utkání začne na Horáckém zimním stadionu ve středu v 17:30.

Stejně jako celý jihlavský tým není ani brankář v dobré psychické pohodě. „Padla na mě nějaká krize a jediné co mi z ní pomůže jsou zápasy. Chci se výkonama vrátit tam, kde jsem byl loni,“ prohlásil Řehoř.

I proto si v podstatě sám řekl o střídavé starty do druholigového Velkého Meziříčí. „Potřebuju nějakou změnu, nějak se do té pohody dostat musím. A teď v neděli jsem si zachytal parádně,“ svěřil se třiadvacetiletý hokejista.

Jeho nadšení nikterak nezkalil ani konečný výsledek, který zněla 5:2 ve prospěch Chrudimi. „Je to hodně silný tým, myslím, že by se v první lize neztratil,“ říká Řehoř.

Na gólmana Dukly šlo ve druholigové bitvě Velkého Meziříčí s Chrudimí více než čtyřicet střel. „Ze zpráv, které jsem dostal, chytal Milan velmi dobře. A navíc se bavil. Věřím, že mu tohle pomůže, aby se znovu vzchopil,“ hlásí asistent hlavního kouče prvoligového jihlavského týmu Petr Jaroš.

Podobná zkušenost možná co nevidět čeká i na druhého gólmana Kasapara Zgraggena. „Určitě to nevylučuju,“ potvrdil možnost trenér.

Ve středečním souboji s Berounem bude Dukla znovu postrádat útočníka Jiřího Kubáta, který stále není zdravotně v pořádku. „Byl se za námi podívat na tréninku, ale nohu má pořád oteklou. Jestli bude hrát za týden, nebo dřív a nebo naopak až později, to zatím neumím říct,“ odmítal spekulovat Jaroš.

Stoprocentně v pohodě není ani Tomáš Čachotský, kterého trápí problémy s kolenem. „No a dneska na tréninku navíc dostal ránu pukem do obličeje, takže bude mít i nějaké stehy,“ prozradil kouč. „Přesto věříme, že do utkání nakonec nastoupí.“