Suk: Už bych to asi neunesl, kdybychom neuspěli

21.11.2007 / Jakub Mezlík

Konečně si mohou jihlavští hráči oddechnout. Smolná osmizápasová série bez vítězství je u konce. Dukla na domácím ledě dokázala porazit Beroun, o svém vítězství ale rozhodli červenožlutí až v samotném závěru. Dvě minuty a pět sekund před koncem třetí třetiny totiž hosté vyrovnávali na 3:3 a zdálo se, že vybojují prodloužení. Za pouhých jedenáct sekund bylo vše jinak! O výhře Dukly rozhodl svoji první letošní trefou Pavel Suk.

Z dvacetiletého jihlavského útočníka Pavla Suka sálala po zápase radost z klíčové trefy. Kotouč však dopravil za záda berounského brankáře Jariny s notnou dávkou štěstí. „Hanzi (Jiří Hanzal, pozn. autora) vystřelil puk na gólmana, já jsem byl v plné jízdě, plácnul jsem do něj a padlo to tam,“ popisuje svůj zásah spokojený střelec. Přitom Jihlava vstupovala do třetí třetiny s dvoubrankovým náskokem a málokdo z fanoušků na Horáckém zimním stadionu si myslel, že Beroun vyrovná. „Rozhodčí párkrát něco pustil, pak zase odpískal zbytečný fauly, my jsme se dostali pod tlak a z toho vyplynulo, že jsme dostali ty dva góly,“ komentuje Suk.

Za jedenáct sekund po berounské brance na 3:3 ale mladý jihlavský forvard strhl vedení na stranu Dukly. „Když jsem šel na led, nechtěl jsem si připustit, že zase neuspějeme. Já už bych to asi neunesl,“ hovoří Suk o svých pocitech bezprostředně před vítěznou brankou. „Můj gól sice rozhodl zápas, byl důležitý, ale základ byly tři góly Martina Krupky,“ skromně přiznává hlavní podíl na vítězství svému spoluhráči.

Právě třiadvacetiletý Martin Krupka ve středečním zápase ukázal, že umí dávat góly. Ve druhé třetině vstřelil během sedmi minut tři branky a mohl se tak radovat z čistého hattricku. „Nevzpomínám si, kdy jsem byl naposled takhle úspěšný,“ přemýšlí starší z bratrů Krupkových. „Možná někdy v juniorech, v dospělých se mi to určitě ještě nestalo.“ Krupka do středečního zápasu zaznamenal pouhé dva body za dvě branky, nyní svoje konto výrazně obohatil. „Určitě to bylo tentokrát o štěstíčku. I v jiných zápasech jsem měl šance, ale proti Berounu mi tam spadlo všechno, na co jsem sáhnul,“ raduje se útočník.