Pro nás se nic nemění, chceme vyhrát, říká Rytnauer

30.11.2007 / Robert Netušil

Po týdnu se jihlavští hokejisté znovu vypraví na led soupeře. Tentokrát ale nepřekročí hranice kraje Vysočina. Jejich dalším soupeřem v letošním prvoligovém ročníku totiž bude regionální rival z Havlíčkova Brodu. Souboj domácích Rebelů s Duklou začne na stadionu v Kotlině v sobotu v 17:00. "Určitě přijde hodně lidí, bude to vyhecovanější. Těšíme se," tvrdí nejpilnější střelec soutěže, jihlavský útočník Ladislav Rytanuer.

Dukla už tři zápasy v řadě vyhrála, ale na souboj s havlíčkobrodskými Rebely nemá příliš dobré vzpomínky. Na Horáckém zimním stadionu sice měla úvodní vzájemnou bitvu dobře rozehranou, ale během tří minut o vedení přišla a nakonec odjížděla z ledu s porážkou 3:4. "Hodně nás to tehdy mrzelo. Už proto taky chceme uspět teď u nich," prohlásil Rytnauer.

Po středečním vítězství nad Kadaní přišla nečekaná situace, vedení klubu jihlavským hokejistům oznámilo, že se Pet Kaňkovský znovu bude soustředit pouze na funkci sportovního manažera a povinnosti hlavního kouče za něj převezme dosavadní trenér juniorky Karel Dvořák. "My musíme hrát, ať už tam bude kdokoliv. Pro nás se v tomhle směru nic nemění," krčil rameny jihlavský ostrostřelec. "Jasně, že každý trenér má jiné cviky, ale na to se dá zvyknout rychle," dodal.

Jihlavě se sice v posledních zápasech daří, ale právě Ladislav Rytnauer ze své pověsti kanonýra malinko ustoupil. "Přestalo mi to střílet, ale zase vyhráváme, a to je nejdůležitější. Předtím jsem dával hodně gólů, jenomže jsme prohrávali, taže to bylo k ničemu," uvedl člen elitní jihlavské formace. "Každý má samozřejmě radost, když mu tam něco spadne, ale když se to podaří někomu jinému a vyhraje se, tak mám radost. Není to tenis, je to hokej.".

První útok Dukly se znovu bude muset obejít bez svého centra Oldřicha Bakuse, který léčí poraněné koleno. "Hradec (Tomáš Hradecký - pozn. redakce) ho ale nahradil. Rozumíme si, je dobrej. Jde jenom o to, abychom si řekli, kdo co bude dělat a myslím, že pak je to v pohodě," pochvaluje si souhru s novým spoluhráčem.

V úvodním derby zápase trápil jihlavské útočníky gólman Jaroslav Suchan, který ještě na jaře oblékal dres Dukly. "Pokud Jarda chytne lauf jako teď, tak nic nepustí. Platí na něj ale stejný věci, jako na kteréhokoliv jiného brankaře. Musí se mu hodně clonit, dorážet a co nejčastěji střílet. Pak tam něco spadne," je přesvědčený Rytanuer.

Sestava Dukly se od středečního domácího utkání s Kadaní příliš měnit nebude. Nový kouč Karel Dvořák prý zatím do složení kádru zasahovat nehodlá. "Akorát nám bude chybět Tomáš Ficenc, kterého nahradí Duben," prozradil pětapadasátiletý trenér. "Havlíčkův Brod hraje takovej urputnej hokej, ale my se na něj dobře připravíme a doufám, že se k nám přikloní i štěstí. Věřím, že zabodujeme."