Mužstvo bojovalo, ale výsledek je nula, povzdechl si Dvořák

02.12.2007 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté neporazili rivala z Havlíčkova Brodu ani na druhý pokus. Dukla s Rebely opět prohrála o jeden jediný gól (2:3) a jejím katem se znovu stal jihlavský rodák Miroslav Třetina. „Dnes to bylo hlavně o štěstí a my jsme ho zase měli víc,“ oddechl si po utkání šťastný střelec. V jihlavském dresu se v derby prosadili Pavel Staněk a Tomáš Hradecký.

Vstup do utkání měli Rebelové doslova raketový, po necelých čtyřech minutách vedli nad Jihlavou o dvě branky. „Byli jsme hrozně ospalí. Přitom jsem hráče upozorňoval, že na nás určitě vlítnou. Neumím si to vysvětlit,“ zlobil se nový kouč jihlavského týmu Karel Dvořák.

Když se největší vlna náporu přehnala, začala zlobit také Dukla. Ještě do přestávky snížil přesnou střelou do modré čáry náskok soupeře obránce Pavel Staněk. „Až na ten úvod jsme tady neodehráli špatné utkání. Makali jsme naplno,“ dušoval se pětadvacetiletý bek.

V prostřední části hosté z Jihlavy díky Tomáši Hradeckému dokonce vyrovnali a v Kotlině se začínalo znovu. „Myslím, že jsme byli ve druhé třetině o trochu lepším týmem, ale bohužel jsme nedali víc gólů,“ povzdechl si Dvořák.

A v závěrečném dějství přišel trest. Jedenáct minut před vypršením normální hrací doby potrestal vyloučení jednoho z jihlavských hráčů Miroslav Třetina a Rebelové šli znovu do vedení.

„Dělali jsme neodpustitelné chyby. Nejprve Petr Kuchyňa fauloval v době, kdy jsme hráli čtyřminutovou přesilovku,“ rozčiloval se jihlavský trenér. A provinilec jen souhlasně pokyvoval hlavou. „Tohle se mi nesmí stávat, musím udržet nervy na uzdě. Určitě to ale nebyl úmyslný faul,“ kál se.

Dalším hráčem, který rozpálil kouče do běla byl útočník Lukáš Krupka. „Místo aby vyhodil puk a šel střídat, tak ho nesmyslně ztratí. Pak z toho byl rychlý protiútok a třetí gól,“ nešetřil kritikou Dvořák. „Mužstvo bojovalo, ale co z toho? Výsledek je nula,“ dodal zklamaně.

Vyrovnat už totiž Dukla nestihla a domů se vracela s porážkou 2:3. „My jsme spokojeni s každou výhrou. To, že je to v derby nás těší o to víc. Už proto, že Jihlava byla v tomhle utkání asi favorit. Jenomže nám se podařilo zvládnout zápas tak, že jsme ho vyhráli 3:2,“ radoval se po utkání trenér vítězného týmu Petr Novák.