Debakl už se nesmí opakovat, zní z jihlavské kabiny

04.12.2007 / Eva Streichsbierová

Na středečního soupeře nemají jihlavští hokejisté z úvodního vzájemného duelu vůbec dobré vzpomínky. Před měsícem se Dukla vracela z Hradce Králové s debaklem 2:9. Tentokrát ale bude mít Dukla výhodu domácího ledu. Na Horáckém zimním stadionu přivítá Východočechy ve středu od 17:30. "Třeba loni jsme tam taky dostali pořádnou rychtu a pak jsme je doma dvakrát porazili. Chceme určitě vyhrát," dušuje se jeden z jihlavských útočníků Jiří Hanzal.

Po třech vítězných zápasech v řadě přišla v sobotu porážka na ledě havlíčkobrodských Rebelů. Těžce nabité sebevědomí jihlavského mužstva prý tím ale neutrpělo. "Nemyslím si, že by se to nějak projevilo, protože až na ten začátek jsme hráli dobře. Dostali jsme dva ryhlý góly, ale pak si troufnu říct, že už jsme byli lepší," tvrdí Hanzal.

Trenér Karel Dvořák u úvodního debaklu v Hardci Králové nebyl, ale informace už stačil posbírat. "Vím, že mužstvo nebojovalo tak, jak by mělo. Já doufám, že už se to teď nebude opakovat," přeje si nový kouč Dukly. "Je jasné, že Hradec je hodně silný soupeř, který snad už asi desetkrát v řadě vyhrál, ale my chceme bodovat," dodává.

V nejbližší době narazí na podobně silné týmy Jihlava hned několikrát. "To máte Hradec Králové, Mladou Boleslav a Chomutov. Rozhodně nás nečeká nic snadného, už proto musíme bodovat hlavně doma," burcuje svůj tým Dvořák.

Nový trenér prvoligového jihlavského celku letos příliš radostných okamžiků na střídačce neprožil. Juniorskému týmu Dukly se totiž v extralize vůbec nedařilo a hned v úvodním utkání po příchodu k A-mužstvu zažil porážku v Havlíčkově Brodě. "No už by to chtělo nějakou výhru, porážek bylo až až. Trocha štěstí by opravdu neškodila," říká pětapadesátiletý kouč.

V sestavě Dukly se znovu neobjeví kapitán Oldřich Bakus a chybět bude i Jiří Kubát. Otazník visí nad startem Bedřicha Ščerbana, který si stěžuje na bolesti zad. "Já ale věřím, že pokud to jenom trochu půjde, tak nastoupí," je přesvědčen Dvořák. Na úterním tréninku chyběl také Tomáš Čachotský. "Toho si vyžádalo Znojmo, ale ve středu už by měl být zase s námi," uklidňuje situaci kouč.