Pan rozhodčí Skoupý se pořádně upískl, je přesvědčen Řehoř

06.12.2007 / Eva Streichsbierová

Bezmála dvě hodiny držel gólman Dukly Jihlava Milan Řehoř na domácím ledě neprůstřelnost. Až přišla 52. minuta středečního souboje s Hradcem Králové a trestné střílení. „To se pan rozhodčí Skoupý pořádně upískl, protože ten faulovaný hráč normálně zakončil a pak ještě navíc přišla dorážka,“ rozčiloval se strážce jihlavské branky.

Jako exekutor trestného střílení se do středu ledové plochy postavil hradecký Jaroslav Roubík, a uspěl. Vyrovnávací trefu si pak Východočeši schovali až na úplný závěr. V době, kdy do konce třetí třetiny chybělo deset! vteřin poslal puk do jihlavské branky Jiří Kadlec.

„Tečoval to asi půl metru přede mnou, s tím už člověk moc nenadělá. Prostě je v tom prostoru musíme řezat hlava nehlava, aby k něčemu takovému vůbec nemohl dojít,“ prohlásil zklamaný Řehoř.

Jinak byl ale třiadvacetiletý brankář po celé utkání velkou oporou Dukly, jeho výkon si v poslední době nemohou spoluhráči vynachválit. „Chytá výborně, hodně nám pomáhá,“ uvedl na adresu Řehoře obránce Petr Štrach.

Také novému jihlavskému kapitánovi se středeční mistrovské utkání povedlo. V úvodní třetině po parádním pasu Martina Krupky střelecký účet zápasu otevřel a ve čtvrté minutě nastavení ho pak také uzavřel. Jihlava porazila Východočechy 3:2.

„V obou případech jsem to měl hodně jednoduché, kluci mi pokaždé hodili přesnou přihrávku,“ pochválil Krupku s Rytnauerem Štrach. „Jsem za ty góly strašně moc rád,“ dodal.

Jihlavští hokejisté vyhráli čtvrté utkání z posledních pěti a na náladě v kabině je to prý citelně znát. „Hrajeme jako tým, bojujeme každý zápas naplno. Hodně kluků vzalo odpovědnost na sebe, nečeká se, že to zase rozhodne Olda Bakus. Teď je potřeba v tom pokračovat,“ burcuje svůj mančaft urostlý obránce.

Hlavně si ale bude muset dát Dukla pozor na vyloučení. V zápase s Hradcem jich bylo zase několik. „Samozřejmě, že některé zákroky vyplynou ze hry, ale taky je jich spousta naprosto zbytečných,“ zlobil se hlavní kouč jihlavského týmu Karel Dvořák.

Způsob, jak se s podobným nešvarem vypořádat, vidí kouč už jenom jediný – pokuty. „Když se jim sáhne na peníze, tak si to snad v hlavách konečně proberou. S některými hráči totiž můžete mluvit pořád dokola a není to nic platné,“ tvrdí trenér.