Dukla se favorita nebojí

07.12.2007 / Eva Streichsbierová

Po Hradci Králové čeká na jihlavské hokejisty další velmi těžký soupeř. Sobotní cesta Dukly povede do Mladé Boleslavi. Středočeši si zatím vedou v letošní prvoligové sezoně naprosto suvereně, pouze ve dvou zápasech ze sedmadvaceti nebodovali! a v tabulce skupiny Západ jim patří druhá příčka. "Doma hrají hodně dobře, ale mohli by nás trochu podcenit," říká útočník Jonáš Fiedler, který se v těchto dnech rozehrává v Jihlavě právě pro Mladou Boleslav. Utkání 28. kola začne na boleslavském ledě v sobotu v 17:30.

Zvláštní náboj bude mít souboj se Středočechy nejenom pro Jonáše Fiedlera, ale také pro další hráče. Před sezonou dorazili do krajského města Vysočiny z Mladé Boleslavi Lukáš a Martin Krupkovi, Tomáš Hradecký či současný kapitán jihlavského týmu Petr Štrach. "Jedeme tam určitě vyhrát," vzkazuje do kabiny bývalým spoluhráčům čtyřiadvacetiletý bek.

O motivaci mají hráči Dukly každopádně postaráno. "Vždycky, když se hraje proti týmu, odkud se přišlo, tak se vypisuje zvláštní prémie. To je pak motivace ještě větší," usmívá se Fiedler. Ten v Mladé Boleslavi letošní ročník odstartoval, jenomže pak přišlo nepříjemné zranění ruky a dlouhá rekonvalescence. "Každým dnem se to teď zlepšuje," tvrdí jihlavský rodák.

Hru sobotního soupeře má zcela určitě přečtenou ze všech nejlépe. "Myslím, že pokud se nám podaří udržet první třetinu nerozhodně, tak oni znervózní a to by mohla být příležitost pro nás dát nějakého góla," má jasno o taktice. Při rozhovoru o soupeři z Mladé Boleslavi hovoří stále jako o nich, přitom už za měsíc možná znovu bude hájit stejné barvy. "Teď mám na dresu znak Dukly, takže chci maximálně uspět s ní," říká přesvědčivě.

Přesto se všeobecně čeká výhra spíše od domácích hokejistů. "Nemáme co ztratit, to by mohla být naše výhoda. Pokud budeme perfektně bránit a plnit věci, které si řekneme, mohli bychom uspět. Věřím, že kluci budou bojovat a makat opravdu naplno," je přesvěčen hlavní kouč Dukly Karel Dvořák.

Do sestavy jihlavského týmu by se měl v sobotu vrátit nejzkušenější obránce celé soutěže Bedřich Ščerban, kterého ve středu nepustila na led bolavá záda. "Železnej dědek už se oklepal a měl by nastoupit," prozradil usmívající se trenér.