Byla to katastrofa, zhodnotil utkání trenér Dvořák

09.12.2007 / Eva Streichsbierová

Jako by Dukla zapomněla na všechno, co v předchozích několika zápasech produkovala. Sérii pěti povedených duelů smetlo ze stolu sobotní vystoupení na ledě Mladé Boleslavi. Po špatném výkonu podlehli jihlavští hokejisté Středočechům vysoko 0:7. „Nehráli jsme to, co jsme si před zápasem řekli,“ namířil kritiku do vlastních řad útočník Vladimír Říha.

Úvod souboje jako by kopíroval duel z minulého týdne. Stejně jako v Havlíčkově Brodě prohrávala Dukla i v Mladé Boleslavi brzy o dvě branky.

„Při prvním gólu propadl první útok, Pavel Staněk měl dvakrát puk na hokejce, ale nevyhodil. Další chyba přišla při naší přesilovce, kdy zas Vláďa Říha nechal puk na útočné modré,“ rozčiloval se kouč Karel Dvořák. „Je to prostě nezodpovědnost, nezodpovědnost, a ještě jednou nezodpovědnost,“ dodal rozzlobeně.

Do konce třetiny pak hosté inkasovali ještě jednou a znovu to bylo při nerovnovážném počtu hráčů na ledě. Třetí ránu do jihlavského sebevědomí zasadil v přesilovce obránce Jozef Lukáč. „Přesto si myslím, že se s tím ještě dalo něco dělat. Neříkám hned vyhrát, ale zvládnout to v nějaké solidní formě,“ prohlásil Říha.

V prostředním dějství se gólová lavina domácího týmu zastavila, ale v závěrečném dějství udeřila novou silou. Nešťastný jihlavský brankář Milan Řehoř tahal ze sítě jeden puk za druhým, až se skóre zastavilo na výsledku 7:0!

„Pro mě je to obrovské zklamání. Nechápu, jak může mužstvo, které je ve středu schopné plnit určité věci, takhle selhat,“ kroutil nevěřícně hlavou trenér. „Přitom jsem hráče upozorňoval, že je Mladá Boleslav silná v útoku. Můžu říct jenom to, že to byla katastrofa,“ nebral si servítky.

Sobotní sedmigólový debakl by měl podle pětapadesátiletého kouče splnit roli výchovného pohlavku . „Doufám, že tenhle zápas kluky pořádně probere. Soupeř nám totiž ukázal, že je před námi ještě spousta práce,“ uvedl Dvořák.