Rodiče mají nakázáno fandit Jihlavě, říká Lukáš Krupka

07.12.2007 / Eva Streichsbierová

Minulý týden měla před sebou Dukla Jihlava derby s Havlíčkovým Brodem, což obvykle bývá pro hokejistu nejatraktivnější utkání. Jenomže útočník Lukáš Krupka se na svůj top zápas teprve chystá. V sobotu totiž Dukla zamíří do Mladé Boleslavi, kde dvaadvacetiletý forvard s hokejem začínal. "Na tohle utkání se těším už strašně dlouho," přiznává boleslavský rodák, který na Vysočinu dorazil před sezonou společně se svým bratrem Martinem.

Motivaci pro sobotní utkání asi příliš dlouho hledat nebudete...
(smích) To rozhodně ne, nemůžu se dočkat. V Boleslavi teď mají nový stadion, na kterém jsem se ještě nebyl podívat. Takže těch důvodů, proč se těším, je opravdu hodně.

V Mladé Boleslavi máte rodiče, nebudou mít problémy s tím, jestli přát vám s bratrem, nebo domácím?
Kdepak, mají nakázáno fandit Jihlavě a toho se budou určitě držet. (smích) Mamča už volala, že jim mám schovat lístky, že se na nás přijdou podívat.

Favority zápasu ale budou určitě domácí, může to být pro Duklu výhoda?
Možná. My tam každopádně jedeme proto, abychom uspěli. Budeme vděčni za každý bod. Hlavně musíme hrát dobře z obrany, čekat na jejich chybu a pak jí využít.

Jihlava má letos velké problémy s disciplínou. Trenéři si téměř po každém utkání stěžují na příliš mnoho zbytečných faulů...
To je pravda, s tím musíme něco udělat. Navíc Boleslav je tým, který umí přesilovky trestat. Myslím, že v tom asi bude ležet klíč k úspěchu - udržet nervy na uzdě.

A taky asi v gólech. Ty by mohl obstarat váš bratr, v poslední době se mu daří. Už jste byl u něj pro radu?
(smích) Potřeboval bych se taky chytit, to je fakt, ale zatím jsme to nějak moc neprobírali. Brácha šel každopádně hodně psychicky nahoru. Je vidět, že si dovolí věci, na které by si předtím netroufl, a navíc mu vycházejí. Hlavně aby mu tahle forma vydržela co nejdýl.

Ono se teď daří vlastně celému týmu. Čtyři vítězství z pěti zápasů, to je hodně slušná bilance...
Přijde mi, že jsme se jako tým víc semkli. Pohoda je teď jak v kabině, tak i na ledě.

Takže nezbývá, než ji potvrdit v sobotu v Mladé Boleslavi...
No jestli to vyjde, tak to bude pořádný tóčo. (smích)