Oba soupeři mají co napravovat

11.12.2007 / Eva Streichsbierová

Na Horáckém zimním stadionu se ve středu utkají dva týmy, které v minulém kole totálně vyhořely. Dukla Jihlava prohrála v sobotu v Mladé Boleslavi vysoko 0:7 a Most podlehl na vlastním ledě Ostravě dokonce 0:8. Souboj šestého celku skupiny Východ se sedmým týmem západu začne v Jihlavě tradičně v 17:30.

V pondělí si jihlavští hokejisté důkladně probrali všechny příčiny sobotního debaklu. „My jsme hlavně zaspali začátek a tím jsme posadili soupeře do sedla. Tak jsme hráčům ukázali, jaké individuální chyby dělali, a kterých se musejí napříště vyvarovat,“ prozradil kouč Dukly Karel Dvořák. „Věřím, že si z toho zápasu vezmou ponaučení,“ dodal.

Zatímco v utkání se Středočechy byla Jihlava jasným outsiderem, proti Mostu nastoupí v roli týmu, který by měl podle předpokladů uspět. „A to nám právě vůbec nevyhovuje. Nic s tím ovšem nenaděláme, je to tak daný. Víme, že naším úkolem bude vyhrát, ale předem říkám, že to určitě nebude jednoduché,“ varuje jihlavský trenér.

Snadné to nebude už jen proto, že vedení severočeského týmu odvolalo po minulém utkání trenéra Koldu a do Jihlavy ve středu přiveze Most dvojice Peroutka, Kašťák. „Mužstvo bude po výměně pochopitelně nažhavenější,“ je si vědom Dvořák. „Pro nás bude klíčové, abychom využívali šance, do kterých se dostaneme,“ přidal recept na úspěch.

Ani to však nemusí stačit. V úvodním vzájemném utkání vedla Dukla na severu Čech dvakrát o dva góly, přesto odjížděla na Vysočinu s porážkou 4:6. „V hokeji můžete vést klidně i 3:0 a nemusí to stačit. My hlavně musíme dobře bránit, nesmíme dělat chyby a pak to půjde,“ je přesvědčen kouč.

V sestavě Dukly se oproti sobotnímu duelu žádné velké změny nechystají. Trenérům bude pouze s největší pravděpodobností chybět obránce Bedřich Ščerban, který musel odstoupit z ledu už v Mladé Boleslavi. „Béďovi se znovu vrátily příznaky mononukleózy, a tak jsme mu řekli, aby se hlavně dal pořádně do kupy, aby mohl od nového roku stoprocentně nastoupit,“ uvedl Dvořák.