4:0
(2:0, 1:0, 1:0)

Proti Mostu s čistým štítem

12.12.2007 / Luboš Jaroš, Pavel Zeman

Oba týmy v posledním utkání utrpěly vysokou porážku, a tak v následujícím zápase chtěly ukázat, že hokej hrát umí. Dukla byla už od začátku utkání lepším týmem, když se trefil Pavel Suk. Do přestávky přidal další přesný zásah Ladislav Rytnauer. I ve druhé části měli více ze hry domácí, vedení na tříbrankové zvýšil Martin Krupka. V úplném závěru utkání přidal další branku Tomáš Čachotský a upravil tak konečné skóre na 4:0. Jihlava byla po většinu zápasu lepším týmem, od většího brankového přídělu hosty zachránil výborně chytající jihlavský odchovanec Lukáš Sáblík.
12.12.2007 17:30, 1. liga ČR - 29. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Míka, Ficenc, Staněk, Duben, Kuchyňa, Štrach, Martinka - Čachotský, Hradecký, Rytnauer - Krupka M., Hanzal, Říha - Fiedler, Suk, Krupka L.
4

HC Baník Most

Sáblík - Martínek, Charousek, Szakál, Plaček, Trončinský, Stříteský, Suchánek, Kocek - Zucker, Koláček, Kudrna - Urban, Kováč, Metlička - Nedrda, Pinc, Zaťovič - Nekvinda, Heřman, Kloz
0
Branky a nahrávky: 9. Suk (Štrach), 18. Rytnauer (Čachotský, Hradecký), 22. Krupka M. (Říha, Staněk), 60. Čachotský (Hradecký). Rozhodčí: Pešina - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 9:8, navíc Míka (JIH) 10 min. OT - Zucker (MST) 10 min. OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1215. Střely na branku: 35:33. Průběh utkání: 4:0.

Průběh utkání

Po debaklu 0:8 od ostravské Sarezy si mostečtí hokejisté chtěli spravit chuť na ledě jihlavské Dukly. Pomoci jim k tomu měla posila z Karlových Varů, jihlavský rodák, Lukáš Sáblík. Domácí měli o motivaci rovněž postaráno. Sedmigólový nářez z Mladé Boleslavi nepotřebuje další komentář.

Na první kloudnou akci se čekalo do 6.minuty. Míka vysunul perfektním pasem Čachotského, který v maximální rychlosti vypálil a diváci v duchu zatleskali perfektnímu semaforu od Sáblíka. V 11.minutě Fiedler zavezl kotouč do rohu útočného pásma a přihrál zkušeně si najíždějícímu Štrachovi. Při Sáblíkovi už podruhé štěstí ale nestálo, protože odražený puk trefil dojíždějícího Pavla Suka, který aniž by věděl jak, otevřel skóre utkání – 1:0. Stejný způsob, jakým Suk vstřelil čtvrtou branku ve 23. kole proti Berounu! Jestliže jihlavští fanoušci spílali v posledních zápasech na výkony Rytnauera, který jim mohl bez Bakuse připadat jako pistole bez nábojů, museli svůj názor po středečním večeru poupravit. Ladislav Rytnauer totiž v 18. minutě zakončil brilantní přesilovkovou souhru s Čachotským a zvýšil na 2:0. Pikantní je, že jihlavský sniper čekal na gólový úder sedm zápasů čili od zápasu v Mostě.

Druhou část začali aktivněji domácí a hned po dvou minutách zvedali ruce nad hlavu. Říha si mazácky vyčíhal moment, kdy hostující obránci odvrátí pozornost od Martina Krupky a přesně v ten moment mu naservíroval před prázdnou bránu. Neproměnit by byl hřích – 3:0. Ve dvacáté osmé minutě Szakal ležérně uklízel puk do odkryté branky. Jenže ouha! Obětavým skokem se po kotouči vrhl Pavel Staněk a zachránil Řehoře od inkasování. Poměrně vtipnou akcí se prezentovalo duo Pinc-Nedrda. Přičemž druhý jmenovaný zakončoval basebalovým způsobem do Řehořova ramene. A aby té „srandy“ nebylo málo, pobavit dokázala i jihlavská světelná tabule. Když tři vteřiny před sirénou začal běžet čas pozpátku a druhou třetinu museli ukončit rozhodčí hvizdem, zatímco časomíra ukazovala 19:54…

Začátek prostřední dvacetiminutovky nabídl svižný hokej, úvod poslední třetiny nabídl nezáživný hokej. Na hostech nebyla vidět přílišná touha udělat něco s nepříznivým stavem a Jihlava se s vědomím tříbrankového vedení nikam nehnala. Do očí bijící to bylo v 52. minutě. Přesně minutu a třicet tři sekund dvojnásobné početní výhody dokázala Dukla využít pouze k jediné střele. Mostečtí byli spokojeni, že se ubránili a domácím vyhovovalo, že ke konci zápasu, a zároveň třem bodům, už bylo zase o něco blíž. Pod zasloužené vítězství Jihlavy se podepsal také aktivní Tomáš Čachotský, když v 60.minutě napřáhl za modrou čárou a Sáblíkova lapačka se musela stydět – 4:0.

Jihlava začíná v posledních zápasech nenápadně sbírat body. Posledních 7 zápasů znamenalo pro Duklu pět vítězství a dvě porážky. Naopak Severočechům se postupně vzdaluje možnost startu v play-off 1.ligy. Spočítáme-li skóre borců z Mostu od zápasu s Třebíčí v 26. kole, nemusíme se bát, ho nazvat děsivým. Čtyři vstřelené a dvacet dva obdržených – to není nejlepší vizitka.

Hráči zápasu: Milan Řehoř – Lukáš Sáblík.

Ohlasy trenérů

Kamil Kašťák (Most): „Znovu se potvrdilo, že jsme trošku v útlumu. Už druhý zápas za sebou jsme nedali gól a bez toho se nedá vyhrát. Já vím, je to fráze, ale pravdivá. Na druhou stranu si myslím, že od stavu 3:0 jsme byli Dukle vyrovnaným soupeřem. Jenomže jak už jsem řekl, bez gólu to prostě nejde."

Karel Dvořák (Jihlava): „Po našem výkonu v Mladé Boleslavi, a po změnách u hostujícího týmu, jsem měl z tohohle zápasu trochu obavy. Nikdy nevíte, co to s mužstvem udělá. Naštěstí jsme ale utkání zvládli a navíc jsme nedostali ani jeden gól."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie