Jihlavská disciplína? Stále stejná písnička

16.12.2007 / Eva Streichsbierová

Dvě třetiny živili jihlavští hokejisté v Chomutově naději na bodový zisk, jenomže pak přišla poslední dvacetiminutovka a další zkrat v disciplíně. Domácí tým využil v sobotu večer celkem pět přesilových her a slavil výhru 7:3. „Přitom čtyřicet minut jsme hráli opravdu výborně,“ prohlásil zklamaný jihlavský kouč Karel Dvořák. Kromě porážky si domů vezla Dukla také dva zraněné – Petra Štracha a Martina Krupku.

V úvodní třetině se skóre měnilo dvakrát, na každé straně jednou. Přesilovkovou trefu Chatrnúcha z 6. minuty vymazal o pět minut později Lukáš Krupka. A nerozhodný stav pak svítil na ukazateli skóre i po druhém dějství. V něm se trefili Fiedler s Haškem.

„Musím říct, že jsme skutečně neodehráli špatný zápas, vytvářeli jsme si i šance, ale bohužel jsme jich využili málo,“ povzdechl si jihlavský trenér.

Závěrečná část byla gólově nejbohatší, a to především díky využitým početním výhodám domácího týmu. „Naprosto zbytečně jsme zase faulovali. Hrajeme přesilovku a Pavel Staněk udělá nesmyslný zákrok. O chvíli později předvedl další Vláďa Říha a to je pořád dokola,“ rozčiloval se Dvořák.

Přesto se Dukla ještě na chvíli přiblížila bodovému zisku, to když osm minut před koncem snížil obránce Radek Míka manko na jediný gól. Jenomže pak přišly poslední tři minuty a další tři přesné rány Severočechů. „Jednu chvíli se připravujete na power play a o chvíli později počítáte jeden inkasovaný gól za druhým,“ kroutil hlavou kouč.

Po sobotě tak zřejmě budou v jihlavském týmu znovu aktuální pokuty. „Já už vážně nevím, jak jinak to mám těm hráčům dostat do hlavy. Měli jsme zase patnáct vyloučených a v přesilovkách soupeře jsme dostali pět gólů. To je hrozný.“

Nakonec si Jihlava vezla domů, stejně jako minulý týden z Mladé Boleslavi, sedmigólový nášup. „Vypadá to podobně, ale byly to dva naprosto rozdílné zápasy. Tady jsme pětapadesát minut hráli velmi dobře, jenom jsme zase moc faulovali,“ uvedl Dvořák.

Do Chomutova odcestovala Dukla bez Oldřicha Bakuse, Jiřího Kubáta, Ladislava Rytnauera a Bedřicha Ščerbana. A po utkání na severu Čech se její marodka ještě o dva hráče rozšířila. „Nedohráli Petr Štrach a Martin Krupka. První má nějaké problémy se skřípnutým nervem a druhý dostal sekeru do nedávno zlomeného prstu,“ povzdechl si šéf jihlavské střídačky.

O tom, zda budou moci oba hráči nastoupit ve středečním domácím duelu s Ostravou zatím nechtěl spekulovat. „Uvidíme, teď to vážně neumím říct.“