Potřebujeme bodovat, zní z kabiny jihlavského týmu

22.12.2007 / Eva Streichsbierová

Jihlavské hokejisty dnes čeká cesta do Šumperku. Na ledě nováčka prvoligové soutěže se rozloučí s rokem 2007. Ve skupině Východ od sebe oba dnešní soupeře dělí tři místa a celkem 19 bodů! Zápas začne v 17 hodin. „Potřebujeme vyhrát, bude to pro nás důležité utkání,“ tvrdí jihlavský útočník Ladislav Rytnauer.

V prvním letošním vzájemném střetnutí doplatila Dukla na severu Moravy na špatnou koncovku, za šedesát minut dokázala vstřelit pouze jeden gól a prohrála 1:3. Tentokrát by si ale domů ráda vezla alespoň nějaký bod.

„Jedeme sice k týmu, který je poslední v naší tabulce, ale pro nás to bude určitě těžké utkání. Potřebujeme tam uspět, abychom si od týmů za námi udělali co největší odstup. Chceme vstoupit do nového roku v lepší pohodě,“ říká hlavní kouč Dukly Karel Dvořák.

Ve středečním duelu s Ostravou se jihlavským hokejistům dařilo, svému soupeři nastříleli devět gólů a vyhráli hladce 9:3. Možná i proto, že je trenér před zápasem speciálně motivoval. „Stal jsem se dědou a k tomu jsme měl i narozeniny, takže to bylo takhle dohromady,“ usmíval se kouč.

Dnes už si ale budou muset hráči Dukly vystačit pouze s bodovou motivací. „Já myslím, že každé vítězství musí být pro hokejistu velkým povzbuzením. A navíc to taky nehrajou zadarmo,“ dodal Dvořák.

Ke změnám v sestavě Dukla od minulého utkání zřejmě nedojde. „Marodi už sice začali trénovat, ale do hry zasáhnou až v lednu,“ odmítl spekulaci, že by se na ledě mohli objevit Oldřich Bakus, či Jiří Kubát.

Zřejmě naposledy se v červenožlutém dresu dnes objeví Jonáš Fiedler, který se má po Vánocích vrátit do Mladé Boleslavi. „Asi to tak bude,“ potvrdil informaci třiadvacetiletý útočník.

Proti Šumperku se postaví úplně poprvé. „Ještě jsem je neviděl hrát, ani nevím, co tam vlastně mají za hráče,“ krčil rameny. „Každopádně budeme chtít vyhrát, abychom zakončili rok jak se patří,“slibuje Fiedler.