1:4
(1:1, 0:2, 0:1)

Dukle se před Vánoci daří, z Šumperka veze tři body

22.12.2007 / Jakub Mezlík, Pavel Zeman

Po vysoké domácí výhře nad Sarezou Ostrava dokázali jihlavští hokejisté potvrdit předvánoční formu i na ledě nováčka ze Šumperka. Po vyrovnané první třetině rozhodla Dukla dvěma brankami v prostředí části. Drakům tak vítězstvím 4:1 oplatila porážku, kterou na jejich ledě utrpěla už ve druhém kole. O jihlavské trefy se postarali Ladislav Rytnauer, který zaznamenal hned dva přesné zásahy, Lukáš Krupka a Pavel Suk.
22.12.2007 17:00, 1. liga ČR - 32. kolo

DRACI PARS Šumperk

Hylák - Galvas, Novotný, Sloboda, Ondráček, Šindler, Hajas - Kubica, Meluzín, Bařica, Kovář, Antonovič, Ambruz, Klejna, Rákos, Grill, Stejskal
1

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Míka, Martinka, Staněk, Kuchyňa, Štrach - Rytnauer, Hradecký, Čachotský - Říha, Hanzal, Fiedler - Krupka, Suk, Jonáš
4
Branky a nahrávky: 17. Rákos (Klejna, Hajas) - 8. Rytnauer (Čachotský, Kuchyňa), 28. Krupka (Suk, Jonáš), 34. Rytnauer (Čachotský, Hradecký), 50. Suk (Štrach). Rozhodčí: Trombík - Jureček, Pala. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1100. Střely na branku: 25:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

Průběh utkání

Poslední utkání v roce 2007 odehrála jihlavská Dukla na ledě Šumperku. Poslední tým tabulky Východ se s nejvyšší pravděpodobností nevyhne bojům o udržení prvoligové příslušnosti. To hosté z Vyočiny takové starosti mít nemusí. Dobrá forma z posledních zápasů je posunula na páté místo před Horáckou Slavii Třebíč.

Počáteční tlak Jihlavy narušila vyloučení Fiedlera a Martinky. Necelou minutu trvající výhodu dvou mužů v poli nedokázali šumperští hokejisté nikterak využít, a tak si slovo vzali Jihlavští. Čachotský nabral rychlost, obkroužil bránu a perfektně našel volného Rytnauera, který si nelámal hlavu s tím, jak s pukem naložit - 0:1. O otřepaném klišé nedáš-dostaneš se Dukla přesvědčila v 17. minutě. Štrachův únik si pokryl Hylák. Na druhé straně si zkušeněji počínal Daniel Rákos. Své sólo zakončil bekhendovou kličkou a vyrovnal skóre na 1:1.

Jihlava se s nerozhodným výsledkem nechtěla smířit. Lukáš Krupka uplatnil důraz před Hylákovou klecí a dostal Duklu do vedení - 1:2. Čuch na góly předvedl v 34. minutě Ladislav Rytnauer. Nenápadně si sjel mezi kruhy a střelou zápěstím potvrdil výsadní postavení v tabulce střelců východní skupiny - 1:3. Druhý v pořadí, ostravský Daniel Boháč, za ním zaostává o 4 přesné zásahy. Není třeba dodávat, že asistenci si připsal Tomáš Čachotský. V této disciplíně nejlepší muž celé soutěže.

Třetí třetina se dohrávala víceméně jen z povinnosti. Kapitán hostí, Petr Štrach, mohl „oslavit“ svou jubilejní 110.minutu strávenou na trestné lavici. Na konečných 1:4 upravil Pavel Suk. Pro dvacetiletého útočníka to byla již třetí trefa z posledních čtyř zápasů. V závěru zápasu se činil zejména spolehlivý obránce Radek Míka. Nebezpečnými dělovkami od modré čáry nejednou vyzkoušel Hylákovu pozornost.

Hokejisté jihlavské Dukly tedy ze Šumperku poslali jihlavským fanouškům tu nejlepší možnou pozvánku k prvnímu zápasu roku 2008. K zápasu s rivalem z Třebíče!