Úkol splněn, a teď hurá ke stromečku

23.12.2007 / Eva Streichsbierová

Závěr roku zastihl jihlavské hokejisty ve velmi dobré formě. Za poslední měsíc odehráli deset zápasů a z toho sedm jich dovedli do vítězného konce! Současnou herní pohodu Dukly naposledy okusil na vlastní kůži Šumperk, kde svěřenci trenéra Karla Dvořáka v sobotu vyhráli 4:1. „Chtěli jsme hrozně moc uspět a to se nám povedlo. Jsme spokojeni,“ pochvaloval si výsledek ze severu Moravy útočník Lukáš Krupka.

Na cestu za třemi body vyrazila Dukla v 8. minutě, kdy se jako první trefil do sítě domácího týmu Ladislav Rytnauer. Jenomže tři minuty před prvním odchodem do kabin Šumperk vyrovnal. „Začali jsme dobře, ale pak jsme najednou hráli až příliš profesorsky,“ zlobil se jihlavský kouč Karel Dvořák.

To byla ale asi jediná chvíle, kdy měl trenér důvod k nespokojenosti, po přestávce už totiž na ledě vládlo pouze jedno mužstvo. „Bylo důležité, že jsme neznervózněli. Pan Dvořák nám říkal, ať hrajeme zodpovědně, že je to pro nás nejdůležitější zápas,“ prohlásil Lukáš Krupka.

Právě on byl tím, který zhruba v polovině utkání podal důkaz, že trenérova slova padla na úrodnou půdu. Přesná střela dvaadvacetiletého hokejisty znamenala opětovné vedení Dukly. Pro úspěšného střelce to byl přitom už druhý gól v posledních třech zápasech.

„Já bych byl samozřejmě jenom rád, kdyby mi tohle vydrželo, ale mnohem důležitější pro mě je, aby se dařilo týmu. Klidně ať dává góly někdo úplně jinej, hlavně, když budeme vyhrávat,“ svěřil se.

Ve druhé třetině se do Hylákovy sítě trefil znovu také jihlavský kanonýr Rytnauer a v posledním dějství pak stanovil výsledek na konečných 4:1 pro Duklu Pavel Suk.

„Myslím, že mužstvo podalo velmi dobrý výkon. Přiznávám, že jsem měl trochu strach, abychom nenastoupili do zápasu jako mistři světa, kterým se nemůže nic stát. Ale zvládli jsme to,“ oddechl si Dvořák. „Odskočili jsme soupeřům za námi, což je pro nás moc dobře,“ dodal.

Nyní budou mít jihlavští hokejisté volno až do 26. prosince, kdy se sejdou na prvním povánočním tréninku. „Na Vánoce se těším, budu s rodiči, ale pak se do Jihlavy rád vrátím,“ prozradil Lukáš Krupka. A důvod? „Samozřejmě přítelkyně,“ usmíval se při odpovědi jihlavský útočník, který letos v Dukle působí společně se svým bratrem Martinem.

Kdy přesně se do krajského města za svojí přítelkyní vrátí prý ale zatím netuší. „To záleží na bráchovi, on je řidič, takže se mu musím podřídit,“ krčil rameny.