Vítězná sestava se nemění, ale ta jihlavská se změnám nevyhne

08.01.2008 / Eva Streichsbierová

Dva výjezdy na Hanou během pouhých osmi dnů čekají na prvoligové jihlavské hokejisty. Ve středu 9. ledna nejprve vyrazí Dukla k dalšímu mistrovskému utkání do Prostějova, a o týden později povede její cesta do Olomouce. Na ledě prostějovských Jestřábů začne utkání 34. kola v 18 hodin.

Hanákům patří v tabulce skupiny Východ až předposlední sedmá pozice. Na šestou Třebíč přitom ztrácejí deset bodů a na pátou Duklu dokonce osmnáct!

„Myslím, že pro Prostějov bude zápas s námi asi jednou z posledních možností, jak se ještě nějakým způsobem vyhnout skupině o udržení. Určitě nás tam čeká pořádně těžká zkouška ohněm,“ tvrdí hlavní kouč jihlavského týmu Karel Dvořák.

Dukla má za sebou už tři vítězné zápasy v řadě, ale dalšímu bodovému zisku by se určitě nebránila. „Doufám, že jsou teď naši hráči na pohodové vlně, a že to v Prostějově znovu dokážou,“ přeje si trenér.

Propastný bodový rozdíl mezi oběma týmy prý rozhodně nepovede Duklu k myšlence podcenění. „Pro nás není žádný soupeř snadný. Pojedeme tam s tím, že musíme vycházet z dobré obrany a spoléhat na brejky,“ hlásí brzy šestadvacetiletý útočník Dukly Tomáš Čachotský.

Zatím posledním mužstvem, které doplatilo na současnou výbornou formu jihlavských hokejistů, byla Třebíč. Ta si v sobotu odvážela domů porážku 1:3. Ke změně v sestavě tedy neměli trenéři na první pohled žádný důvod, přesto k ní sáhnou. Budou muset.

Duklu totiž zasáhla chřipková epidemie a tři hráče skolila natolik, že budou muset utkání v Prostějově oželet. S teplotou zůstali ležet Lukáš Krupka, Vladimír Říha a Tomáš Hradecký. „Doufám, že víc jich už nebude,“ říká s nadějí v hlase Dvořák.

Ten prý bere souboj s Hanáky jako určitý test. „V tomhle zápase si ukážeme, jestli jsme se už opravdu vzkřísili. Bude to pro nás důležité utkání,“ tvrdí.