Jubilejní gól Dukly zařídil Kubát, netradičním způsobem

10.01.2008 / Eva Streichsbierová

Rozjetou Jihlavu nedokázal zastavit ani Prostějov. Na ledě Jestřábů získala Dukla ve 34. kole všechny body za vítězství 5:2 a opět tak o něco navýšila svůj náskok před šestou Třebíčí. Poslední gól jihlavského týmu, a zároveň premiérový stý úspěch Dukly v letošní sezoně, vstřelil na Hané útočník Jiří Kubát.

Základ pozdější výhře položila Jihlava hned v první dvacetiminutovce, kterou vyhrála 3:1. „Myslím si, že klíčové pro tuhle třetinu byla naše rychlá odpověď na vyrovnávací gól Prostějova. Vlastně téměř okamžitě jsme dali na 2:1,“ prohlásil kouč Dukly Karel Dvořák.

Do druhé části vstupovali jihlavští hokejisté s dvougólovým náskokem, ale k jejich klidu a pevným nervům to nikterak nepřispělo. „Nejdřív jsme zbytečně vyhodil puk do hlediště a pak se ještě úplně nesmyslně popral Petr Štrach. Přitom jsem hráče upozorňoval, že se nás budou snažit domácí vyprovokovat,“ zlobil se Dvořák.

Díky nedisciplinovanosti soupeře se tak Jestřábům otevřela možnost k snadnému návratu do utkání. Na pořádně dlouhou dobu se po ledě pohybovali s dvěma hráči navíc. „Podle mě byl tohle klíčový monet celého zápasu. Kdybychom v tom oslabení dostali dva góly, tak se nikdo nemohl divit. Ale my jsme to ustáli a navíc jsme se pak sami trefil počtvrté,“ oddechl si trenér.

V závěrečném dějství už si Dukla náskok pohlídala. Na 5:1 zvyšoval v přesilovce Jiří Kubát, i když na stém úspěchu Jihlavy v sezoně prý měl pouze nepatrnou zásluhu. „Byl to hodně šťastný gól. Miky (obránce Radek Míka – pozn. redakce) vystřelil a já jsem ten puk tečoval do branky de facto zadkem,“ usmíval se autor kuriózní trefy.

Tím, že šlo o jubilejní gól, se mu možná poněkud ztenčí peněženka. „Zatím nikdo nic neříkal, podle mě to kluci ani neví. A já to rozhodně nikomu připomínat nebudu,“ smál se Kubát.

Dukla nakonec v Prostějově vyhrála 5:2 a bylo to už její čtvrtá výhra v řadě. Tím odskočila v tabulce skupiny Východ šesté Třebíč na rozdíl jedenácti bodů. Naopak čtvrtý Havířov má po středečním úspěchu na dohled pouhých pěti bodů.