Rytnauer: Nechystám se umřít, po sezoně se vrátím

11.01.2008 / Eva Streichsbierová

Naposledy v letošním prvoligovém ročníku oblékne útočník Ladislav Rytnauer jihlavský dres. Sedmadvacetiletý hokejista, který je společně s Oldřichem Bakusem nejproduktivnějším hráčem Dukly, se má už v pondělí hlásit na tréninku v Mladé Boleslavi. „Však já se zase po sezoně vrátím,“ slibuje Rytnauer.

Foto: Deník/Josef Němec

Proto kolem svého odchodu nechce dělat příliš velký rozruch. A řeči o nostalgii razantně odmítá. „V žádném případě, vždyť neodcházím navěky, nechystám se umřít. Prostě jdu jen na dva nebo tři měsíce pryč,“ usmívá se druhý nejlepší střelec ligy.

Do nového působiště se prý těší, radost mu navíc udělalo i vedení boleslavského klubu, které vybralo před několika dny na post hlavního trenéra bývalého sportovního manažera Dukly Petra Kaňkovského.

„Jsem s touhle volbou spokojený. Kani mě zná, což pro mě může být výhoda. Oba víme, co od sebe můžeme čekat, nemáme se čím překvapit,“ říká Rytnauer.

Ale ještě předtím, než zamíří do Mladé Boleslavi, představí se na Horáckém zimním stadionu v dresu Dukly v souboji s Kometou Brno. Lídra prvoligové skupiny Východ hostí Jihlava v sobotu 12. ledna.

„Doufám, že přijde co nejvíc fanoušku, že bude plno. Čtyři nebo pět tisíc lidí by bylo super. Brno se teď dost trápí a my se ho tady pokusíme dorazit,“ zní odhodlaně slova jihlavského kanonýra.