Jihlava touží po skalpu lídra skupiny Východ

11.01.2008 / Eva Streichsbierová

Souboj dvou tradičních hokejových bašt uvidí ve 35. kole první ligy Horácký zimní stadion. Domácí Dukla Jihlava, která se může chlubit ziskem dvanácti mistrovských titulů, přivítá Kometu Brno. Tedy tým s jedenácti republikovými trofejemi na kontě. Utkání začne v Jihlavě v sobotu v 17:30.

V posledních letech už se oba odvěcí rivalové potkávají výhradně na prvoligovém ledě. V letošní sezoně je na tom v soutěži lépe brněnský celek, který momentálně vede tabulku skupiny Východ. Jihlava je pátá.

Přesto má Dukla v současné době určitě lepší formu. Už čtyři zápasy po sobě vyhrála, naopak záře Komety po dvou porážkách v řadě malinko pohasla. Z posledních šesti kol dokázala získat pouze šest bodů.

Špatné výsledky nakonec také donutily hlavního kouče Rostislava Čadu podat rezignaci. V Jihlavě tak zatím povede Kometu trenér gólmanů Vladimír Nadrchal, a společně s ním také šéf klubu Libor Zábranský.

„Udělal jsem to proto, aby k mužstvu přišla nová tvář. Aby se tým znovu nastartoval a předváděl výkony, které se od něj očekávají,“ vysvětlil svoje rozhodnutí na webových stránkách klubu Čada.

To Jihlava už má rošádu na trenérském postu dávno za sebou. V podobné situaci byla v letošním soutěžním ročníku dokonce dvakrát.

„Dáme do zápasu všechno, chceme vyhrát,“ zní odhodlaně slova jihlavského útočníka Jiřího Kubáta. „Je jasné, že oni si teď potřebují napravit reputaci, ale my jim to v žádném případě neulehčíme,“ slibuje za všechny.

Dá se očekávat, že na Horácký zimní stadion tentokrát dorazí možná největší návštěva letošní sezony. Už v minulém domácím utkání se přišlo na výhru Dukly podívat 3074 diváků, kteří zároveň obdrželi vstupenku na souboj s Kometou zdarma.

Navíc do krajského města Vysočiny pravidelně jezdí i spousta brněnských příznivců. „Věřím, že když bude dobrá atmosféra, bude i dobrý hokej,“ říká hlavní kouč Dukly Karel Dvořák.

Fandit jihlavskému týmu se navíc tentokrát vyplatí hned dvojnásob. Důvod najdete zde.

V minulém kole na ledě Prostějova chyběla Dukle trojice hráčů – Vladimír Říha, Lukáš Krupka a Tomáš Hradecký. Všichni tři hokejisté už by snad ale měli být v pořádku.

„Říha s Krupkou sice trénovali, ale jestli nastoupí, rozhodneme až v den zápasu. Uvidíme, jak se budou cítit,“ krčí rameny Dvořák. „Co se týká Tomáše Hradeckého, ten si poranil kotník, takže u něj také není nic jistého,“ dodává.