Bude to zajímavý zápas, láká diváky do hlediště Dvořák

18.01.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté přivítají na domácím ledě souseda z tabulky skupiny Východ. Soupeřem páté Dukly bude ve 37. kole první ligy čtvrtý Havířov. Oba celky od sebe momentálně dělí čtyři body. Další mistrovské utkání jihlavských hokejistů začne na Horáckém zimním stadionu tradičně v 17:30.

Dukla ztratila v minulém kole svoji neporazitelnost, po pěti vítězných zápasech v řadě přišla porážka 1:4 na ledě Olomouce. „Jednou jsme prohrát museli. Prospali jsme trošku začátek zápasu a pak už jsme to prostě nedohnali,“ postěžoval si hlavní kouč jihlavského týmu Karel Dvořák.

Začátky utkání dělají Dukle problémy už delší dobu, selhání na Hané určitě nebylo ojedinělým jevem. „Už jsme s hráči na tohle téma hovořili, nevím, čím to může být. Vždycky je nepříjemné dohánět manko, mnohem lepší je udělat si náskok,“ ví trenér. „Každopádně jsme vše probrali a věřím, že teď už to bude jenom lepší.“

Proti Havířovu si odbude svoji domácí premiéru nově složený elitní útok Jihlavy. Vedle Oldřicha Bakuse a Jiřího Kubáta se postaví Milan Kopecký. V takové sestavě se první útok objevil na ledě už v Olomouci.

Šestadvacetiletý Kopecký nahradil v sestavě Ladislava Rytnauera, který odešel do Mladé Boleslavi. „Láďa je rozený střelec, takový hráč se těžko nahrazuje. Ale Milan se do šancí taky dostal, jenom se zatím netrefil. Já věřím, že to přijde co nevidět,“ doufá Dvořák.

Dnešní soupeř Dukly má v poslední době nevyrovnané výkony. Doma prohrál s posledním Šumperkem na nájezdy, vydřel vítězství nad trápící se Třebíčí a utrpěl debakl v Olomouci.

„Jenomže na to se moc koukat nedá. Jen se podívejte na další výsledky. Prostějov vyhraje v Olomouci, pak doma prohraje se Šumperkem atd...,“ kroutí hlavou šéf jihlavské střídačky.

„Vím, že Havířov půjčil několik hráčů do Vítkovic, tak je možné, že jsou trochu unavení. Ale nic zásadního bych v tom nehledal. Oni mají hodně dobře poskládaný mančaft a já myslím, že to bude zajímavý zápas,“ láká fanoušky do hlediště Dvořák.

Do sestavy Dukly by se měl vrátit Petr Kuchyňa, který na Hané ve středu nehrál kvůli drobným zdravotním problémům. „Snad naskočí, ale u těhle starších hráčů nikdy nevíte,“ usmíval se šestapadesátiletý trenér.

Jisté pouze je, že chybět bude i nadále Jonáš Fiedler, který doléčuje poraněné rameno. „Pořád si stěžuje, že ho to bolí. Myslím, že ještě nějakých deset dní bude jenom trénovat,“ říká kouč.