Do sestavy Dukly se vrací Fiedler

22.01.2008 / Eva Streichsbierová

Hokejisté Dukly Jihlava se pokusí znovu navýšit svoje bodové konto. Tentokrát mají spadeno na ostravskou Sarezu. Dukla už letos na severu Moravy jednou vyhrála, začátkem října si odtud přivezla dva body za vítězství 3:2 po samostatných nájezdech. Další prvoligové vystoupení jihlavského týmu začne ve středu v 17:00.

Zatím poslední vzájemné utkání obou středečních soupeřů skončilo debaklem Sarezy. Na Horáckém zimním stadionu podlehla Dukle vysoko 3:9 a o motivaci pro odvetu má tedy postaráno.

Navíc je na tom v tabulce skupiny Východ pořád o něco lépe, než Jihlava. Přesněji řečeno o dvě místa a celkem pět bodů. „Přesto tam jedeme s cílem urvat nějaký bod,“ hlásí odhodlaně kouč Dukly Karel Dvořák.

Důvodem k optimismu jsou poslední výkony jihlavských hokejistů a také to, že ostravský tým za poslední dobu malinko oslabil. „Některé hráče pustili do Mladé Boleslavi a kádr doplnili o svoje odchovance. To ale může být zrádné,“ varuje hlavní trenér.

Podle něj vede cesta k úspěchu pouze jedním směrem. „Musíme hrát zodpovědně, s nasazením a vším, co k hokeji patří,“ burcuje svůj tým Dvořák.

Na ledě Severomoravanů se v dresu Dukly objeví po delší odmlce znovu také útočník Jonáš Fiedler, který už vyléčil poraněné rameno. „Měl by hrát určitě hned od začátku,“ říká kouč. Naopak drobný otazník visí nad startem obránce Pavla Staňka.

„Vrátil se z nedělního extraligového zápasu v Plzni s koňarem, ale já doufám, že bude stoprocentně fit a proti Ostravě nastoupí,“ věří Dvořák.