Podcenění soupeře? K tomu prý určitě nedojde

25.01.2008 / Eva Streichsbierová

Do Jihlavy dorazí nejhorší tým letošního prvoligového ročníku. Šumperk posbíral v 38. kolech pouhých 26 bodů a v tabulce skupiny Východ mu patří poslední osmá příčka. Dukla má na kontě o 29 bodů více a drží se na páté pozici. „Hlavně si nesmíme myslet, že to půjde samo,“ varuje hlavní kouč jihlavského týmu Karel Dvořák. Utkání začne na Horáckém zimním stadionu v sobotu v 17:30.

Role jsou na první pohled rozdány jednoznačně. Dukle se v poslední době daří, doma neprohrála už více jak dva měsíce a soupeře na čtvrtém a třetím místě už má na dohled.

Naopak Šumperk se trápí, zvlášť z ledu soupeře přivezl v letošním ročníku zatím jenom sedm bodů. Přesto od něj odevzdanost jihlavský tým čekat nemůže.

„Šumperk hraje o bytí a nebytí, každý bod je pro něj důležitý do tabulky o udržení. Hráče jsem na to upozornil, takže doufám, že si moje slova vezmou k srdci,“ přeje si šéf jihlavské střídačky.

Jeho kolega Bedřich Ščerban je rovněž přesvědčen, že jakékoliv myšlenky na podcenění musí v případě Dukly zmizet hned v zárodku.

„Nemáme právo si myslet, že jasně vyhrajeme. Musíme makat naplno. Já pořád říkám jedno, Jihlava nemůže být spokojená s nějakým pátým, respektive čtvrtým místem. To je potřeba si uvědomit,“ zvedá varovný prst.

V jihlavské sestavě bude zřejmě v souboji se Šumperkem chybět druhý nejproduktivnější hráč týmu Tomáš Čachotský. „Bere antibiotika, zřejmě se jedná o nějakou začínající angínu. On sám chce hrát, ale pro nás bude důležitější, aby se dal do pořádku na další zápasy,“ říká Dvořák.

Naopak do hry už by mohla naskočit nová akvizice jihlavského týmu, zlínský rodák Jiří Piluša. Ten přišel začátkem týdne do Dukly na zkoušku a uspěl. „Počítáme s ním, myslím, že by pro nás mohl být přínosem. Hlavně v příští sezoně,“ je přesvědčen Ščerban.

Právě on dostal na dvaadvacetiletého útočníka tip. „Není to tak, že bych v té věci figuroval jako agent. Prostě mě na něj upozornil trenér Horst Valášek, s nímž se dobře znám, a já jsem řekl, že si ho vyzkoušíme,“ uvedl asistent hlavního kouče Dukly.

Na tréninku se Piluša připravoval v jednom útoku s Lukášem Krupkou a Jiřím Manem ve čtvrté formaci. „V sobotu by mělo dojít k jeho oficiálnímu přestupu k nám, tak pokud se to všechno stihne, měl by hrát,“ uvedl Dvořák.