Rychlý gól nás příliš uspokojil, tvrdí Bedřich Ščerban

26.01.2008 / Jakub Mezlík

Kdo by po minutě sobotního duelu rozjeté Dukly s posledním Šumperkem vsadil na výhru hostů? Asi málokdo! Jihlavští dali rychlou branku a zdálo se, že pro ně budou Draci snadným soustem. Opak byl bohužel pravdou. Místo, aby brzy vstřelený gól domácí hokejisty povzbudil, nechali se unést v domnění, že už je nemá co překvapit. „Dochází u nás k uspokojování. Bohužel tuhle tendenci sledujeme již dlouho," zoufal si po utkání asistent trenéra Dvořáka Bedřich Ščerban.

Když dostal podobnou otázku střelec jediné jihlavské branky Martin Krupka, jeho odpověď se od trenérových slov lišila: „To si nemyslím, že by došlo k nějakému uspokojení, byl to spíše zápas blbec.“ I když měl z pozice hráče na stejnou věc opačný názor, přesto se s koučem shodl, že přibližně od 10. minuty přestali jihlavští hrát svoji hru. „Začali jsme si to příliš komplikovat tím, že jsme chtěli něco vymýšlet, dříve jsme to hráli jednodušeji, více jsme bruslili.“ Také vinu přikládá nedůrazu před brankou, špatné koncovce. I když on sám svoji trefu vytěžil z dorážky. „To jsem tam doslova domlátil,“ smál se třiadvacetiletý forvard.

Poprvé se jihlavským fanouškům představil zlínský odchovanec Jiří Piluša. Dvaadvacetiletý forvard na sebe navlékl dres s číslem 91, který převzal po Ondřeji Ježkovi, jenž zamířil do Písku. Trenéři jej zařadili do čtvrté lajny k Manovi a Lukáši Krupkovi. „Dal jsem si za cíl probojovat se zde do sestavy, zatím to vyšlo,“ byl spokojen po zápase Piluša. Dobře však ví, že nebude lehké místo v týmu si udržet. „Ten kádr je tady plný, uzavřený, trenéři do toho nechtějí nijak moc zasahovat, uvidíme, jak se to vyvine dál.“ Také o jeho smlouvě se teprve jedná, bližší informace proto hráč sdělit nemohl.

Také Piluša dobře věděl, že Jihlava dnes měla trochu smůly v koncovce. „ Oni hráli docela dobře, odhazovali to, rychle bruslili, ale nám chybělo kapku štěstí, šancí jsme měli spoustu.“ Možná však prohra nakopne Duklu k ještě lepším výkonům, protože v posledních utkáních se červenožlutí často příliš uspokojují z vlastního vedení. „Možná byla chyba, že jsme minulé zápasy i přes takovéhle výpadky dokázali vyhrát, a ti hráči dostávali do podvědomí, že ono to stejně jde,“ myslí si Bedřich Ščerban. Jihlava dostane ve středu možnost reparátu, po Šumperku ji čeká další outsider – rival z Třebíče. Jak ale naznačilo sobotní kolo, slabé týmy se v závěru sezony rozhodně nevzdávají.