Jihlavští hráči prý nechtějí poslouchat

15.02.2008 / Eva Streichsbierová

Tak takhle ne! Výkon, kterým se jihlavští hokejisté prezentovali v prvním zápase úvodního kola play off, byl špatný a Dukla po zásluze prohrála s Vrchlabím 1:3. „Myslím, že jsme nastoupili s přílišným respektem. Pár kluků play off ještě nikdy nehrálo, to jsou úplně jiné zápasy než v základní části,“ prohlásil po nepovedeném duelu jihlavský útočník Vladimír Říha.

Od začátku byli domácí lepším týmem, u všeho byli o krok rychleji. „Vrchlabí hrálo tak, jak se má play off hrát. Obrovský rozdíl byl v přístupu obou mužstev,“ zlobil se hlavní trenér Dukly Karel Dvořák.

Ten poslal svůj tým do vyřazovacích bojů v úplně jiném složení útoků, než v jakém hrál v dlouhodobé části. V první formaci nastoupil vedle Oldřicha Bakuse a Milana Kopeckého Vladimír Říha. „Určitá nesehranost tam sice byla znát, ale já si myslím, že zase tak špatně jsme nehráli. Až na přesilovky,“ povzdechl si Říha.

Příležitost dostal v zápase také pelhřimovský forvard Jan Hrbatý, který den předtím slavil se Spartakem vítězství nad Řisuty. „Nejhorší jsou ty cesty. V obou případech to byla celkem dálka a sedět v autobuse dva dny, to není nic příjemného. Na ledě se to dá ale rozbruslit. V pátek jsem připravený nastoupit znovu,“ dušuje se jihlavský rodák.

Jedním z klíčových momentů čtvrtečního duelu byla špatně sehraná přesilovka v závěru první části. Dukla měla výhodu jednoho muže v poli, jenomže brankář Milan Řehoř udělal chybu v rozehrávce a domácí ji potrestali druhým gólem.

„Byl jsem na něj v tu chvíli hodně rozzlobený. Už jsme mu říkali několikrát předtím, že si na podobné věci má dát pozor, ale on nechce poslouchat. A takových hráčů je tady víc,“ nebral si servítky Dvořák.

Pořádnou kritiku si ale kouč schoval až na páteční dopolední trénink. „Hned po zápase jsem jim neřekl, nešlo to. Byl jsem hodně rozčilený. Nechám si to na druhý den,“ přiznal zklamaný kouč. „Každopádně ve druhém zápase musíme hrát úplně jinak. S jiným nasazením,“ dodal.