Na led dnes vtrhne jiné mužstvo, slibuje Řehoř

15.02.2008 / Eva Streichsbierová

Poslední minutu první třetiny úvodního duelu s Vrchlabím by nejraději vymazal ze své paměti. Právě jeho chyba totiž nahrála do karet domácího týmu a vedení 2:0 se nakonec ukázalo být rozhodující. Brankář Milan Řehoř byl smutný ještě na pátečním dopoledním tréninku. „Nezbývá, než to hodit za hlavu. Něco jsme si k tomu řekli a dnes to musí být úplně jinak,“ ví třiadvacetiletý hokejista.

Výhru 3:1 si Vrchlabí odneslo z prvního zápasu naprosto zaslouženě. „My jsme určitě nepředvedli stoprocentní nasazení. Domácí víc chtěli, měli viditelně větší touhu po vítězství,“ uznal výsledek Řehoř.

Proč tomu tak bylo ale úplně vysvětlit nedokázal. „Tohle je úplně jiná soutěž, ve které rozhoduje hlavně bojovnost a nasazení. Tím se ode dneška musíme řídit,“ burcuje.

Změna v přístupu by měla být znatelná už dnes večer. „Určitě si před zápasem s klukama sedneme, jenom sami bez trenérů, a řekneme si k tomu svoje. Nahecujeme se a na led pak vlítne úplně jiné mužstvo,“ slibuje Řehoř.

Sám je prý pro úspěch ochotný udělat maximum. Včerejší slabší chvilku z úvodní části proto odsunul v myšlenkách co nejdál. „Každej někdy dostane blbej gól, to se stane. Už je to ale pryč, dneska je další zápas,“ hlásí odhodlaně.

Pomoci by mu v zápase mohla i energie, kterou ve středu načerpal při extraligovém zápase v Českých Budějovicích, kde dělal dvojku znojemskému brankáři Kamešovi. „Užíval jsem si to maximálně, navíc jsme vyhráli. Extraliga je snem každého hokejisty. Jsem teď víc vyhecovanej,“ tvrdí.

To, že kvůli jednomu utkání v nejvyšší domácí soutěži musel během dvou dnů nacestovat spoustu kilometrů, mu prý vůbec nevadilo. „Není čas na únavu, v hlavě mám teď jenom hokej. Tím se řídím,“ zní přesvědčivě. „Na dnešek jsem se dobře vyspal a večer chci vyhrát,“ dodává.